Simon Ivanhoe, unul dintre cei mai mari developeri de proprietati de retail din Europa, si-a vandut o parte din portofoliul polonez catre fondul australian Macquarie CountryWide Trust. Tranzactia, intermediata de biroul local al companiei de consultanta Cushman & Wakefield, se ridica la valoarea de 232 milioane de euro. Simon Ivanhoe a vandut, astfel,
cinci centre comerciale localizate in intreaga tara, cu o suprafata totala inchiriabila de 64.300 mp.
In legatura cu importanta acestei afaceri, Michael Atwell, reprezentant al Cushman & Wakefield Polonia, a declarat: "Punerea in vanzare a portofoliului lui Simon Ivanhoe este cea mai mare tranzactie de investitii de pe piata poloneza in acest an. A fost o excelenta oportunitate pentru o investitie in retail, oferind o combinatie de avantaje precum chiriasi locali si internationali, rata ridicata de ocupare si un nivel bun al chiriilor".
Pe parcursul ultimilor 40 de ani, Simon Ivanhoe a fost implicat in dezvoltarea a peste 350 de proiecte in Franta, Italia, Polonia, Portugalia, Spania si Turcia, dispunand astfel de peste 4 milioane mp de spatii de retail.
La randul sau, Macquarie CountryWide Trust detine active in valoare de peste 3,4 miliarde de euro. Portofoliul sau include
246 de proprietati individuale, localizate in Australia, Noua Zeelanda, America de Nord, Germania si Polonia.
La ora actuala, fondul australian incearca sa-si diversifice activitatea in Europa si Asia, si, de asemenea, intr-o serie de piete emergente.