Compania de telefonie mobila va finanta un program pentru dotarea salvamarilor si unul pentru curatarea plajelor.

490 de cosuri de gunoi pentru litoralul romanesc, barci, planse si centuri de salvare, truse de prim ajutor, caiace speciale pentru patrulare, targi pentru imobilizarea coloanei vertebrale vor fi cumparate cu 100.000 de dolari in cadrul programului de responsabilitate sociala al companiei Vodafone, anunta revista olandeza, „Telecom". Cei doi parteneri care vor beneficia de finantare sint Mare Nostrum si Salvamar, fiecare cu sume egale, 50.000 de dolari. Cele doua programe poarta denumirea de „Litoral curat" si „Parteneriat de viata".

Contactat de Cotidianul, reprezentantul Serviciului Salvamar, Gabriel Culea, spune ca ajutorul este bine venit, in conditiile in care fondurile alocate de autoritatile publice celor 300 de salvamari erau insuficiente. „Am incercat de patru ani sa gasim un sponsor in Bucuresti sau in Constanta si, in sfirsit, cineva ne ajuta. Materialele de salvare pe care le vom cumpara, cum ar fi centura de salvare sau trusa de prim ajutor, ii dau curaj Salvamarului in orice situatie de inec in care intervine", a explicat Culea.

Parteneriatul cu Salvamar va dura trei ani si vine dupa ce anii trecuti Vodafone a sustinut Salvamont - Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani, in 2004, si serviciul de urgenta SMURD, in 2005.

Programul „Litoral curat" este la al treilea an de stringere a deseurilor, dupa ce, in 2005, cantitatea de plastic, hirtie si aluminiu a fost de 20 de tone, iar in 2006 a crescut la 36,1 tone.