Cumparaturile online cu card procesate prin solutia Gecad ePayment in primele sase luni din 2007 au depasit ca valoare si numar de tranzactii pe cele inregistrate in intreg anul 2006, ajungand la 14,3 milioane de euro, potrivit unui comunicat de pres
Cumparaturile online cu card procesate prin solutia Gecad ePayment in primele sase luni din 2007 au depasit ca valoare si numar de tranzactii pe cele inregistrate in intreg anul 2006, ajungand la 14,3 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa remis de Gecad ePayment, luni, agentiei NewsIn. Astfel, Gecad are o cota de aproape 90% din piata platilor cu cardul prin internet.
'"In primele sase luni din 2007 s-a cumparat online cu cardul de 1,65 ori mai mult decat in tot anul 2006", potrivit datelor furnizate de Gecad ePayment.
Numarul total al tranzactiilor procesate in magazinele online din Romania care folosesc solutia ePayment s-a ridicat la 160.000.
In a doua jumatate a lui 2006 piata a crescut cu 330% pentru ePayment fata de primele sase luni ale anului in ceea ce priveste valorile tranzactionate. Primul trimestru din 2007 a continuat in acelasi ritm, volumele tranzactionate prin solutia ePayment urcand la aproximativ cinci milioane euro. Potrivit Gecad, acest lucru se datoreaza atat apetitului publicului pentru cumparaturile online si platile prin card, cat si deciziei comerciantilor de a promova aceasta alternativa la comertul clasic.
"Daca in 2006 aveam o pozitie rezervata si in cele din urma piata platilor online a surprins prin evolutia din a doua jumatate a anului, in 2007 asteptarile sunt optimiste iar cresterea nu mai poate fi oprita", a declarat directorul general RomCard, Marin Mitroi.
Gecad ePayment detine o cota de piata de circa 87% pentru prima jumatate a anului 2007, raportata la valorile indicate de RomCard, unic procesator final 3D-Secure in Romania.
Romcard este unic procesator final de plati online prin card in Romania. Domeniul de activitate al firmei include: autorizarea tranzactiilor cu carduri (front office), administrare baze de date, decontarea si procesarea tranzactiilor cu carduri (back office), solutie "3DSecure" la cheie pentru bancile acceptatoare si emitente pentru serviciile de e-comerce "Verified by Visa" si "MasterCard SecureCode". Actionarii RomCard sunt Banca Comerciala Romana, BRD Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Comerciala "Ion Tiriac" si Financiara SA.
GECAD ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic, lider pe piata romaneasca de sisteme de plati online. Compania dezvolta si detine in prezent trei solutii proprietare - ePayment, Avangate si myAvangate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.