Senatul nu a reusit nici acum sa numeasca un inlocuitor in CSM pentru profesorul Avram Filipas, decedat in octombrie 2006.

ONG-ul Societatea pentru Justitie i-a trimis ieri un memoriu lui Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, in care ii cere urgentarea procedurii desemnarii unui reprezentant al societatii civile in CSM. Unul dintre cele doua locuri care revin societatii civile este vacant din 10 octombrie 2006, dupa decesul profesorului Avram Filipas. Potrivit legii CSM, institutia care numeste acesti reprezentanti in CSM este Senatul. Camera superioara a Parlamentului a anuntat pe 3 noiembrie 2006 ca depunerea candidaturilor se poate face in perioada 1-17 decembrie 2006. Singurul care si-a anuntat atunci candidatura a fost Florentin Scaletchi, fostul lider al Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, arestat de DNA pentru trafic de influenta.

Contactat de Cotidianul, Valentin Dinescu, fost secretar al Comisiei juridice a Senatului, a explicat ca institutia a aminat luarea unei decizii pentru ca pina acum a fost depusa o singura candidatura. „Doar Sebastian Lazaroiu, propus de Universitatea Crestina «Dimitrie Cantemir», si-a depus dosarul. Si Corneliu Turianu si-a anuntat intentia de a candida, dar pina acum nu si-a depus dosarul", a spus Dinescu. El a completat ca abia la toamna va fi posibila desemnarea unui nou membru CSM.