Un pachet de 0,8% din titlurile Electroputere Craiova a fost tranzactionat, luni, pe piata Deal a Bursei de Valori Bucuresti, valoarea transferului fiind de 1,5 milioane lei.
Cele un milion de titluri au fost vandute la un pret de 1,5 lei pe unitate, cu 7,14% peste cotatia de la inchiderea de vineri.
Firma saudita Al Arrab negociaza cu statul privatizarea producatorului de motoare electrice, transformatoare si generatoare, dupa ce oferta sa, de 120 milioane euro, a fost declarata castigatoare in procesul de privatizare.
Vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Laszlo Gyerko, a declarat saptamana trecuta agentiei Mediafax ca, cel mai probabil, negocierile vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii iulie, pentru ca in august sa fie semnat contractul de privatizare.
Surse din AVAS au declarat pentru agentia citata ca Al Arrab va plati statului roman 2,3 milioane euro pentru 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane euro. In acelasi timp, firma va prelua si datoriile companiei, evaluate la aproximativ 61 milioane euro.
Dupa selectarea Al Arrab pentru negocieri, actiunile s-au scumpit continuu timp de 3 saptamani, ajungand sa coste de 9 ori mai mult. Saptamana trecuta, insa, titlurile s-au ieftinit cu 17,16 procente.