Legendarul actor a fost fotografiat in timp ce se bucura de soare si de mare, in sudul Frantei, in compania unor superbe domnisoare, la bordul unei nave rapide. Nicholson parea intr-o forma de zile mari: a mancat cu pofta o ditamai bagheta de paine,
Legendarul actor a fost fotografiat in timp ce se bucura de soare si de mare, in sudul Frantei, in compania unor superbe domnisoare, la bordul unei nave rapide. Nicholson parea intr-o forma de zile mari: a mancat cu pofta o ditamai bagheta de paine, a baut o Cola Diet si a savurat multumit o tigara. S-a conversat apoi cu mult mai tinerele sale insotitoare, dupa care a incercat apa Mediteranei. A inotat putin in jurul barcii si s-a intors satisfacut la bord unde s-a facut nevazut (ca sa traga, probabil, un pui de somn binemeritat dupa atata activitate).
2000 de iubite
Despre Nicholson s-a spus mereu ca este incapabil sa se "aseze la casa lui". Legendarul actor detine si un binemeritat loc in topul "Legendelor vii ale sexului" realizat de revista Maxim. Pe seama sa circula si o legenda conform careia ar fi "incalzit la piept" nu mai putin de 2000 de reprezentante ale sexului frumos.
A fost casatorit doar o singura data si are cinci copii cu patru femei diferite: Jennifer Nicholson (nascuta in 1963), cu fosta sa sotie Sandra Knight (cei doi au fost casatoriti din 17 iunie 1962 pana pe 8 august 1968); Caleb Goddard (nascut in 1970) cu Susan Anspach, partenera sa din pelicula "Five Easy Pieces"; Honey Hollman (nascuta in 1981) cu modelul danez Winnie Hollman; Lorraine Nicholson (nascuta in 1990) si Raymond Nicholson (nascut in 1992) cu Rebecca Broussard.
Cea mai lunga si mai celebra relatie a lui Nicholson a fost cea avuta vreme de 17 ani cu actrita Anjelica Huston, fiica legendarului regizor John Huston. Desi a fost unul extrem de tumultuos, cu multe impacari si despartiri, capitolul "Anjelica Huston" s-a incheiat definitiv odata cu aparitia in presa a unor informatii referitoare la relatia lui Nicholson cu Rebecca Broussard si la faptul ca aceasta era insarcinata.
Ulterior, celebrul actor a avut nenumarate alte idile cu diverse actrite si modele, una dintre cele mai mediatizate fiind relatia cu actrita Lara Flynn Boyle, mai tanara decat el cu 33 de ani.
Un viol in casa sa
Nicholson este de zeci de ani prieten apropiat al regizorului Roman Polanski, pentru care a reprezentat un real suport moral in mai multe momente extrem de dificile cu care s-a confruntat acesta (inclusiv dramatica pierdere a sotiei insarcinate in opt luni, superba actrita Sharon Tate, asasinata de clanul Manson). Tot Nicholson a fost cel care l-a sustinut pe Polanski atunci cand acesta a fost acuzat de viol, infractiune care a avut loc chiar pe proprietatea lui Nicholson din Mulholland Drive.
Roman Polanski si Jack Nicholson la filmarea peliculei "Chinatown" (1974) De altfel, pe celebra strada hollywoodiana, Nicholson i-a avut vecini pe Marlon Brando si Warren Beatty, astfel incat Mulholland Drive fusese supranumita la un moment dat "Bad Boy Drive". Dupa moartea lui Brando in 2004, Nicholson a cumparat bungalow-ul acestuia platind 6,1 milioane de dolari, in ideea de a-si extinde proprietatea. Averea sa a fost estimata la apro-ximativ 280 milioane de dolari.
Cu toate ca a fost crescut ca romano-catolic, Nicholson declara in 1992 pentru revista Vanity Fair ca nu mai crede in Dumnezeu.
Nicholson a fost nominalizat la Oscar cinci decenii la rand (in anii '60, '70, '80, '90 si 2000). Singurul actor care se poate lauda cu o astfel de performanta este britanicul Michael Caine. Dar cu cele 12 nominalizari de pana acum (opt la categoria "Cel mai bun actor" si patru pentru "Cel mai bun actor in rol secundar"), Jack Nicholson este cel mai nominalizat actor din istoria Academiei Americane de Film. A primit insa Oscarul de trei ori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.