Oficiul francez de turism a lansat, ieri, o campanie de 24 de ore intitulata "Paris Tourist Day", menita sa incurajeze rezidentii din Paris sa fie politicosi si amabili cu turistii care viziteaza capitala franceza, informeaza The Times. Sute de mii d
Oficiul francez de turism a lansat, ieri, o campanie de 24 de ore intitulata "Paris Tourist Day", menita sa incurajeze rezidentii din Paris sa fie politicosi si amabili cu turistii care viziteaza capitala franceza, informeaza The Times. Sute de mii de brosuri au fost distribuite chelnerilor, soferilor de taxi si altor angajati din industria de turism. Acestia au fost rugati sa renunte la binecunoscuta lor aroganta. Oficiul de turism a mai emis un document in limbile franceza si engleza cu angajamente pentru turisti si pentru gazde. Printre angajamentele care ar trebui luate de vizitatori se numara: experimentarea stilului de viata parizian, testarea produselor frantuzesti, respectarea orasului si utilizarea mijloacelor de transport in comun. Printre angajamentele luate de parizieni ar trebui sa se numere: oferirea de informatii turistilor, utilizarea limbilor straine in comunicarea cu acestia, recomandarea de locuri din Paris. In plus, parizienii trebuie sa se simta mandri ca orasul lor este extrem de vizitat. Aceasta este ultima dintr-o serie de initiative menite sa schimbe manierele francezilor, mai ales ale parizienilor, fata de turistii straini. Intr-un sondaj international realizat recent, Paris s-a situat pe locul al treilea intr-un top al celor mai atractive orase, dupa Sydney si Londra, respondentii laudand arhitectura, monumentele si stralucirea capitalei franceze. In schimb, francezii s-au plasat pe locul al 52-lea in topul primelor 60 cele mai prietenoase popoare din lume. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.