Intr-un interviu acordat cotidianului „Il Romanista", fostul impresar sustine ca apropierea noastra de italieni il va mentine pe Cristi Chivu in Serie A.Ioan Becali, aici alaturi de Madalin Voicu, apeleaza latoate trucurile pentru succesul unei tranzactii In timp ce fratii Becali se bronzeaza la Palma de Mallorca, Cristi Chivu a ramas sa-si petreaca vacanta in Romania, si nu in Bahamas, pentru a fi mai aproape de Madrid, Barcelona sau Milano in cazul in care se decidea transferul sau peste noapte. Plictisiti de tergiversarile negocierilor, oficialii de la Real, care l-au numit ieri pe Bernd Schuster in functia de antrenor, au dat ieri un ultimatum reprezentantilor jucatorului. Ramas fara nici un fel de ecou, Ioan „Giovanni" Becali confirma inca o data ca romanul va ramine in Italia. „Pe noi nu ne intereseaza Real Madrid si nici FC Barcelona. Nu avem nici cea mai mica intentie sa incepem tratativele cu aceste cluburi, deoarece Chivu nu vrea sa plece in alta tara. Cristian vrea sa ramina in Italia, deoarece noi sintem putin tigani, dar ne simtim italieni", a declarat fostul impresar intr-un interviu acordat cotidianului „Il Romanista", citat de MEDIAFAX.

Totti, capitanul Romei, ar regreta plecarea lui Chivu: „Cristian este un prieten, am simtit acest lucru de nenumarate ori, dar nu cunosc bine situatia. Nu imi place sa imi bag nasul in treburile altora. Cred ca a venit momentul ca fotbalisti de un anumit nivel sa inceapa sa gestioneze singuri situatii contractuale atit de importante", a spus Totti intr-un interviu pentru „Corriere dello Sport". Si Mitica Dragomir, dar din alte considerente, l-a sfatuit pe Chivu sa ramina in Italia: „Il sfatuiesc pe Chivu sa ramina la Roma. Pentru el e bine sa joace acolo pina la finele sezonului viitor si sa plece liber de contract. Atunci va putea sa se duca oriunde vrea el in lumea asta si sa cistige cit isi doreste fara ca Roma sa incaseze vreun leu. Sa stringa din dinti si, chiar daca va fi o viata grea, in cele din urma va putea sa le spuna celor de la Roma «Au revoir!» sau «Ciao, ciao!»".

Chivu ar putea ramine la Roma, cu conditia unei oferte pe masura valorii sale, mai sustine Becali, in acest sens asteptind oferta prin fax la Mallorca. „Vrea sa ramina in Italia si sa cistige titlul cu Roma, se va prezenta la reunirea lotului. Clubul roman are nevoie de bani si doreste sa-l cedeze pe Cristian, deci este responsabilitatea lor", a mai spus Becali, lasind sa se inteleaga ca Inter Milano ar fi singurul club care l-ar putea achizitiona pe roman. Victor Becali a precizat ca astazi va avea loc o intilnire la Roma cu directorul echipei, Daniele Prade. „Gazzetta dello Sport" a anuntat ieri, in editia online, ca oficialii cluburilor AS Roma si Inter Milano se vor intilni astazi, Roma fiind dispusa sa accepte oferta milanezilor de 15 milioane de euro plus un jucator. Intelegerea lui Chivu cu AS Roma expira in 2008, iar fotbalistul se poate intelege cu orice echipa cu sase luni inainte de finalul contractului.

Bronzetti: "Nu ma mai intereseaza Chivu" Impresarul FIFA Ernesto Bronzetti, intermediarul lui AS Roma pentru campionatul spaniol, a declarat ieri ca rolul sau in cazul lui Chivu a luat sfirsit si ca nu-l mai intereseaza ce se va intimpla intre gruparea italiana si jucator, informeaza editia electronica a cotidianului "Il Romanista". "Munca mea a luat sfirsit, iar acum nu ma mai intereseaza ce se va intimpla intre Roma si jucator", a declarat Bronzetti, referitor la eventualul transfer al lui Cristian Chivu in Spania. Acesta a explicat care a fost rolul sau in negocieri: "Eu am tratat cu AS Roma, iar rolul meu era legat de transferul lui Chivu la Real. Nu ma mai intereseaza relatia dintre jucator si echipa. Barcelona a fost informata de interesul lui Real. La noapte pot sa dorm linistit". Impresarul a explicat si cum au decurs negocierile. "Liderii Barcelonei m-au intrebat de un fundas, iar raspunsul meu a fost Chivu. Asa ca am creat un contact intre cele doua cluburi. Cind am aflat de interesul lui Real Madrid, am anuntat despre aparitia unei a treia echipe. Acum citiva ani, Chivu m-a intrebat 'Cind ma duci la Real?' Repet, acum nu ma mai intereseaza, iar rolul meu s-a incheiat", a declarat impresarul.