NEREGULI. Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti au confiscat in luna iulie din reteaua unitatilor de alimentatie publica si de la procesatori circa 20 de tone de produse animaliere si n
  NEREGULI. Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti au confiscat in luna iulie din reteaua unitatilor de alimentatie publica si de la procesatori circa 20 de tone de produse animaliere si nonanimaliere. Purtatorul de cuvant al DSVSA Mehedinti a declarat ca toata cantitatea de produse retrasa din circuitul comercial va fi distrusa, in urma testelor de laborator constatandu-se ca acestea contin modificari organoleptice si ca aveau termenul de valabilitate expirat, iar agentii economici depistati au fost sanctionati administrativ cu amenzi contraventionale de peste 50.000 lei.


DEROGARE. Taranii vor putea vinde direct produse primare in orice piata din tara fara a fi inregistrati la ANSVSA pana la 1 ianuarie 2008, dupa aceasta data putand sa isi desfasoare activitatea doar daca s-au inscris in cadrul Agentiei. Prevederea este cuprinsa intr-un ordin al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), care modifica un act normativ mai vechi, Ordinul 301, prelungind termenul pana la care micii producatori de alimente care isi vand direct produsele si comerciantii care vand cu amanuntul se pot inregistra la ANSVSA. Initial, termenul limita fusese stabilit la finele lunii iulie 2007, fiind amanat pana la 1 ianuarie 2008, iar data-limita de inregistrare a mai fost amanata o data pana la sfarsitul lunii iulie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.