Potrivit unui comunicat al Garzii Nationale de Mediu, incendiul a izbucnit in jurul orei 21:30 la depozitul de deseuri "Ochiul Boului", ce apartine SC Ecorec SA. Astfel, Garda Nationala de Mediu (GNM) va sanctiona contraventional SC Ecorec SA cu zece
Potrivit unui comunicat al Garzii Nationale de Mediu, incendiul a izbucnit in jurul orei 21:30 la depozitul de deseuri "Ochiul Boului", ce apartine SC Ecorec SA. Astfel, Garda Nationala de Mediu (GNM) va sanctiona contraventional SC Ecorec SA cu zece mii de lei (o suta de milioane lei vechi), pentru "neasigurarea sistemului de automonitorizare tehnologica prin verificarea permanenta a starii si functionarii amenajarilor pe amplasamentul depozitului, in vederea reducerii riscului de accidente prin incendii". Poluarea zonei a fost constatata de comisarii de mediu, reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi, cei ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politiei Ilfov, prefectul si subprefectul judetului. Pompierii au actionat imediat pentru stingerea incendiului cu apa, pe amplasamentul gropii fiind si doua buldoexcavatoare care au acoperit zona afectata de incendiu cu pamant, ulterior sosind pe amplasament si un al treilea utilaj. In jurul orei 04:00 dimineata, incendiul a fost stins in totalitate.
Amenzi maxime
Capitanul Tudorel Parlea de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Ilfov a declarat, ieri, ca "incediul, izbucnit in jurul orei 21:00, a fost localizat si apoi stins, dupa mai multe ore de efort, cu ajutorul utilajelor societatii de salubrizare din zona si al pompierilor care au intervenit cu cinci autospeciale". Deocamdata nu se cunosc cauzele producerii incendiului si urmeaza ca politistii sa inceapa o ancheta. La randul lor, comisarii Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Ilfov nu exclud posibilitatea aparitiei fenomenului de autoaprindere a depozitului de deseuri, din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioada. Comisarul general al GNM, Octavian Popa, a anuntat ca orice incendiere de terenuri agricole va fi de acum sanctionata cu amenda maxima, in valoare de 50.000 lei. Potrivit Rompres, aceasta decizie survine ca urmare a frecventelor incendieri voluntare de miristi, care din cauza intensitatii vantului, a temperaturilor ridicate si a secetei se pot transforma in dezastre ecologice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.