Ministerul britanic de Finante intentioneaza sa dizolve o agentie guvernamentala insarcinata de 40 de ani cu promovarea vanzarilor fabricantilor de armament din Marea Britanie, tinta frecventa a campaniilor anticoruptie si antirazboi, relateaza The G
Ministerul britanic de Finante intentioneaza sa dizolve o agentie guvernamentala insarcinata de 40 de ani cu promovarea vanzarilor fabricantilor de armament din Marea Britanie, tinta frecventa a campaniilor anticoruptie si antirazboi, relateaza The Guardian in editia de ieri.
Potrivit cotidianului, autoritatile nu mai sunt convinse de utilitatea The Defence Export Services Organisation (DESO), in conditiile in care sectorul fabricarii de armament a fost privatizat, iar agentia beneficiaza de subventii anacronice.
Decizia intervine in contextul in care DESO este acuzata ca ar fi validat plati catre printul saudit Bandar, in cadrul megacontractului "Porumbelul", incheiat intre BAE Systems si Arabia Saudita.
Desi oficial nu s-a confirmat, se pare ca ancheta nu impiedica BAE Systems sa negocieze vanzarea mai multor avioane militare de antrenament de tip Hawk catre Arabia Saudita, tranzactie care, potrivit The Independent on Sunday, valoreaza peste 1 miliard de lire sterline.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.