Noul cod penal ceh prevede pe langa legea existenta, care opreste sa se vanda bauturi alcoolice tinerilor sub 16 ani si una care pedepseste cu 8 zile pana la 6 luni inchisoare pentru cei care vor vinde tutun tinerilor sub 16 ani.
Un caz bizar s'a inregistrat in orasul Portland din Oregon (SUA). In urma cu putin timp a fost internata in spital o fetita de 13 luni, in trupul careia s'a gasit prin examen radiologic scheletul aproape in intregime format al unui frate geaman. O interventie chirurgicala s'a impus in aceste circumstante. Actualmente copilul e perfect sanatos, dar cu scheletul in corp s'ar fi putut produce mai tarziu tulburari grave in organism. E vorba de o diviziune de celule, ca la gemenii siamezi, dar din care doar una s'a dezvoltat pe deplin.
Un leac ciudat se produce la Fu Tzen in China, intr'o fabrica tot atat de originala.
Proprietarul pulverizeaza taieturile de unghii ale lucratorilor precum si a cetatenilor care vor sa i le incredinteze si vinde pulberea unui farmacist. Acesta o amesteca cu felurite substante si o vinde apoi ca un excelent leac contra durerilor de gat si plamani. Vechea medicina chineza recomanda acest preparat pentru medicii care trateaza aceste boli.
ZIUA, 10 iulie 1939