Dupa 26 ani de la "Duelul", comisarul Moldovan isi continua aventurile. "Supravietuitorul" este noul lungmetraj regizat de Sergiu Nicolaescu si produs de MediaPro Pictures. Daca in prima saptamana intreaga echipa s-a deplasat la Praga pentru filmari, in cea de-a doua cartierul general s-a mutat la Palatul Snagov, iar acum in centrul Bucurestiului.
Actiunea este plasata de aceasta data la sfarsitul anilor '70 - comisarul Moldovan se trezeste prins intr-un joc al amintirilor, in care fostii dusmani isi fac aparitia.
Ileana Lazariuc si Lucian Viziru interpreteaza in "Supravietuitorul" un cuplu celebru din Bucurestiul anilor '40. "Ileana si Lucian au roluri principale in film, sunt doua personaje din trecutul comisarului. Nu vreau sa dezvalui deocamdata numele lor, pentru ca as strica surpriza", a marturisit regizorul.
Petr Falc, actorul ceh care il interpreteaza pe comisarul Moldovan in tinerete, se afla la primul sau rol important intr-un lungmetraj. Petr a absolvit o scoala particulara de actorie in Praga, iar pana acum a aparut in numeroase reclame si a avut un rol secundar intr-un serial de televiziune din Cehia.
E a treia oara cand ajunge in Bucuresti. "Ultima data am ajuns acum cinci ani, cand filmam pentru o reclama. Acum sunt ocupat cu repetitiile, asa ca n-am avut prea mult timp de plimbare", spune actorul.
Din seria filmelor despre comisarul Moldovan, actorul ceh marturiseste ca a vazut "Revansa". "A trebuit sa studiez atent gesturile comisarului, mimica, tinuta, cu atat mai mult cu cat eu am cu 10 ani mai putin decat avea Nicolaescu in perioada in care au fost filmate primele cinci parti ale seriei". Cristi Iacob, George Alexandru, Jean Constantin, Vladimir Gaitan, Ion Dichiseanu si George Mihaita apar in alte roluri.
Filmarile se vor incheia la inceputul lunii august. "Supravietuitorul" va fi lansat in cinematografe in 2008.