Boeing a prezentat la uzina din Everett, SUA, aeronava 787 Dreamliner, primul model nou dezvoltat de grupul american in ultimii 12 ani, care a atras deja comenzi in valoare de circa 100 mld. dolari, la preturi de lista, transmite Reuters, preluata de
Boeing a prezentat la uzina din Everett, SUA, aeronava 787 Dreamliner, primul model nou dezvoltat de grupul american in ultimii 12 ani, care a atras deja comenzi in valoare de circa 100 mld. dolari, la preturi de lista, transmite Reuters, preluata de Mediafax.
Aeronava, destinata curselor pe distante lungi, are o greutate redusa, fiind realizata din materiale compozite, ceea ce determina un consum scazut de combustibil.
In privinta aspectului exterior, Dreamliner 787 nu difera semnificativ de alte aeronave Boeing, dar avionul este realizat, in proportie de 50%, din materiale compozite de carbon, respectiv din titan, in proportie de 15%, ceea ce reduce cu mult greutatea aparatului, imbunatatind eficienta consumului de carburanti. Costurile inregistrate pentru combustibili se vor reduce cu circa 20%, in contextul masei mai reduse a aparatului si al utilizarii unor motoare noi, dezvoltate de companiile General Electric si Rolls-Royce.
Modelul prezentat concureaza cu A350 XWB, produs de compania europeana Airbus, care nu a fost inca lansat, in contextul efectuarii unor modificari de design.
Pe langa Nippon Airways, alte 46 de firme, specializate in transportul aerian sau leasing, au lansat comenzi pentru Boeing 787, care va oferi mai mult spatiu, va opera mai rapid si va fi mai eficient decat modelul 767, pe care il inlocuieste.
Compania germana low-cost Air Berlin a comandat la sfarsitul saptamanii trecute 25 de unitati, in cadrul unui acord de patru miliarde dolari, la preturile de lista, iar Aviation Lease and Finance, din Kuweit, a lansat o comanda suplimentara de 10 aeronave, pe langa cele 12 unitati solicitate anterior.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.