Seria accidentelor de pe Autostrada Soarelui a continuat, ca un blestem, dupa tragedia de vineri 6 iulie. In urma carambolului dintre 16 autoturisme cauzat de fumul gros provenit de la miristele incendiate, un om si-a pierdut viata si alte 12 per
Seria accidentelor de pe Autostrada Soarelui a continuat, ca un blestem, dupa tragedia de vineri 6 iulie. In urma carambolului dintre 16 autoturisme cauzat de fumul gros provenit de la miristele incendiate, un om si-a pierdut viata si alte 12 persoane au fost ranite. In fiecare zi care a trecut dupa fatidicul eveniment au fost inregistrate accidente soldate cu pierderi de vieti omenesti. Cel mai grav dintre ele a avut loc ieri, cand trei tineri au fost carbonizati dupa ce un TIR a lovit in plin Dacia in care se aflau.
Tragedia de ieri a avut loc in jurul orei 07.20, la kilometrul 20, pe sensul de mers dinspre Constanta spre Bucuresti. Un autoturism Dacia, in care se aflau trei persoane, a fost lovit in plin de un autotren. Conform celor comunicate de Inspectoratul General al Politiei Romane, autoturismul ar fi oprit neregulamentar intre banda unu si banda de urgenta. In acel moment masina a fost lovita din spate de un TIR, condus de un barbat de 43 de ani din Medgidia, Aurel Ciocan. Omul, sofer profesionist, angajat la o firma din Constanta, se deplasa in aceeasi directie si a observat prea tarziu manevra soferului din fata sa. In urma impactului, autoturismul Dacia a fost tarat cale de 50 de metri si apoi s-a rasturnat in sant. Dupa ce s-a rasturnat, masina a luat foc din cauza scurgerilor de benzina din rezervorul spart in urma impactului. Cei trei pasageri aflati in interior nu au mai avut nici o sansa: au murit carbonizati.
Pasagerii plecau din tara
Doua dintre victimele tragicului eveniment de luni dimineata urmau sa plece din tara. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, cel care se afla la volan era un barbat de 37 de ani, din Constanta, care tocmai cumparase masina. Pentru ca nu intocmisera actele de vanzare - cumparare, masina avea numarul de inmatriculare al vechiului proprietar din Braila. Cert este ca, ieri, oamenii legii l-au contactat pe cel care a detinut initial masina. In acest fel, au dat de numele celui care a cumparat Dacia. Acesta este soferul care se afla la volanul masinii distruse ieri pe A2 (Autostrada Soarelui). Ulterior, oamenii legii au contactat familia celui decedat, mai exact pe fratele celui care se afla la volan. Acesta a povestit ca fratele sau plecase sa duca doua persoane la Aeroportul Otopeni. Cei doi pasageri ai Daciei urmau sa plece din tara.
Mai multe echipaje ale Sectiei Politiei Autostrazii s-au deplasat imediat la fata locului, pentru luarea primelor masuri si stabilirea imprejurarilor producerii tragicului eveniment.
Accidente in serie
Seria de accidente cu urmari deosebit de grave a fost deschisa de accidentul care a avut loc vineri, in 6 iulie: 16 autovehicule au fost implicate in doua accidente care au avut loc pe Autostrada Soarelui, din cauza fumului gros provocat de incendiile de vegetatie. Potrivit IGPR, in primul accident, care a avut loc pe tronsonul Fetesti-Bucuresti, au fost implicate 14 autoturisme. IGPR a precizat ca la un kilometru de primul accident, pe celalalt sens de mers, a avut loc o tamponare usoara, intre doua autovehicule, iar evenimentul nu s-a soldat cu victime. In accident si-a pierdut viata o persoana, iar alte 12 au fost ranite. A doua zi dupa acest accident, un autoturism a intrat sub o autocisterna, tot pe Autostrada Soarelui. Potrivit Politiei, accidentul de sambata a avut loc la kilomentrul 59, cand masina marca Mercedes, inmatriculata in judetul Calarasi, a intrat sub o betoniera, conducatorul auto al autoturismului pierzandu-si viata in urma impactului. Accidentul s-a produs in timp ce ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, se afla in zona pentru o inspectie la locul unde a avut loc evenimentul de vineri. Ministrul sosise acolo dupa ce dispusese eliberarea din functie a sefului Directiei Politiei Rutiere, comisar sef de politie Dumitru Jianu, si a sefului Politiei Autostrazii - comisar sef Axente Mihai.
De vinerea trecuta si pana ieri, sase persoane si-au pierdut viata pe drumul care leaga Capitala de Constanta. Sambata dupa-amiaza, un accident, soldat cu moartea unei persoane, a avut loc pe Autostrada Soarelui, cand un autoturism a intrat sub o autocisterna. Apoi, duminica dupa-amiaza, o tanara din Capitala, care se indrepta spre Litoral, pe o motocicleta, a murit pe podul de la Cernavoda, dupa ce s-a dezechilibrat si a cazut de pe autovehiculul condus de un barbat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.