Ceremonia, la care au participat, alaturi de prefectul Aurelian Danu, fosti detinuti politic, membri ai familiilor celor trei fosti detinuti politic, istorici, a avut loc, timp de o jumatate de ora, la sediul Asociatiei "15 Noiembrie 1987 Brasov". Er
Ceremonia, la care au participat, alaturi de prefectul Aurelian Danu, fosti detinuti politic, membri ai familiilor celor trei fosti detinuti politic, istorici, a avut loc, timp de o jumatate de ora, la sediul Asociatiei "15 Noiembrie 1987 Brasov". Eroii de la Nistru au fost invitati, de presedintele asociatiei Florin Postolachi si de prefectul judetului, la ceremoniile care vor avea loc la Brasov, in luna noiembrie, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la Revolta anticomunista a muncitorilor brasoveni, manifestare la care a fost invitat si presedintele Traian Basescu. In timpul ceremoniei de la Brasov celor trei fosti detinuti ai regimului transnistrean le-a fost facuta cadou o racheta Alazan trasa in timpul razboiului de la Nistru, ca si bucati dintr-o bomba cu fragmentatie.
Cei trei fosti detinuti politic anticomunisti au multumit pentru onoarea care li s-a facut, iar Andrei Ivantoc a adaugat ca multumirile sunt adresate tuturor romanilor pentru tot ce au facut pentru ei pana acum. Ivantov, Lesco si Popa se afla in aceste zile la Predeal, pentru investigatii medicale si refacere. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.