Andrei Pavel, jucatorul roman cu cele mai mari castiguri din tenis, se apropie de cinci milioane de dolari, bani obtinuti din premiile de la turneele la care a participat in intreaga sa cariera de jucator profesionist, informeaza Mediafax. Pavel, in
Andrei Pavel, jucatorul roman cu cele mai mari castiguri din tenis, se apropie de cinci milioane de dolari, bani obtinuti din premiile de la turneele la care a participat in intreaga sa cariera de jucator profesionist, informeaza Mediafax. Pavel, in varsa de 33 de ani, a intrat in circuitul profesionist in 1990 si a strans in cei 17 ani de cariera suma de 4.917.025 milioane de dolari. El a obtinut 226.235 de dolari in prima jumatate a anului 2007, o proportie importanta din aceasta suma fiind obtinuta in urma meciurilor de dublu. De altfel, Pavel s-a axat anul acesta mai mult pe intalnirile de dublu, castigand turneul de la Barcelona si fiind finalist la Rotterdam (in ambele turnee a facut pereche cu germanul Alexander Waske). In 2007, Andrei Pavel a realizat cea mai buna clasare in ierarhia ATP de dublu - locul 18 (30 aprilie), iar in acest moment se afla pe 22. Intr-un clasament al castigurilor obtinute de romani din tenis, Andrei Pavel este urmat de Ilie Nastase, cu doua milioane de dolari, Adrian Voinea (1,8 milioane de dolari) si Victor Hanescu (1,076 milioane de dolari). In ierarhia similara feminina, primul loc il ocupa Irina Sparlea, care a castigat 2,6 milioane de dolari in cariera, in timp ce Ruxandra Dragomir este a doua, cu 1,8 milioane de dolari, iar Virginia Ruzici a treia, cu 1,2 milioane de dolari. Cea mai buna performanta a lui Pavel o constituie titulul obtinut la turneul Masters Series de la Montreal, in 2001, importante fiind si victoriile inregistrate la Tokyo, in 1998, si la St.Polten, in 2000. El a fost, de asemnenea, finalist la turneele de la Hertogenbosch si Munchen, ambele in 1999, Paris Bercy - in 2003, Munchen - in 2005 si Poertschach - in 2006. Andrei Pavel a ocupat locul 13 mondial la simplu, in octombrie 2004, cea mai buna clasare din cariera sa. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.