Un grup de 61 de romani, majoritatea copii si femei casatorite cu cetateni palestinieni, a parasit ieri Fasia Gaza, cu destinatia Romania. Grupul a trecut frontiera, in Israel, pe la Erez. Cinci persoane care faceau parte din grup nu au f
  Un grup de 61 de romani, majoritatea copii si femei casatorite cu cetateni palestinieni, a parasit ieri Fasia Gaza, cu destinatia Romania. Grupul a trecut frontiera, in Israel, pe la Erez. Cinci persoane care faceau parte din grup nu au fost primite in Israel, din motive de securitate, a anuntat Dragos Ciocirlan, corespondentul in zona pentru Radio Romania. Romancele care nu aveau acte valabile au primit pe loc, gratuit, documente, de la reprezentantii ambasadei noastre in Israel. Celelalte 61 de persoane au fost transportate pana in Iordania cu doua autocare inchiriate de Ambasada Romaniei de la Tel Aviv. Dupa ce au trecut in Iordania, au fost preluate de reprezentantii Ambasadei Romaniei. Grupul va zbura spre tara intr-o aeronava Tarom, inchiriata de Guvernul roman pentru aceasta repatriere. Sosirea in tara este planificata pentru aceasta dimineata (noaptea de marti spre miercuri). Acesta este cel de al doilea grup repatriat din Gaza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.