In primele sase luni ale anului, tranzactiile si sumele rulate in Romania prin card au depasit nivelul intregului an 2006.

In primele sase luni ale anului, platile prin card efectuate in Romania se ridica la 16,5 milioane de euro si circa 200.000 de tranzactii, conform unui comunicat al GECAD ePayment.

In perioada ianuarie-iunie s-au platit online, in magazinele romanesti ce au implementata solutia ePayment, produse si servicii in valoare de aproximativ 14,3 milioane de euro prin intermediul a 160.000 de tranzactii, relateaza compania. Cumparaturile online cu card le-au depasit ca valoare si numar de tranzactii pe cele efectuate in tot anul 2006.

„Se poate acum cu adevarat vorbi despre o piata a platilor online prin card in comertul electronic romanesc. Evolutia pozitiva din primul semestru se va mentine in lunile urmatoare si isi va accelera ritmul catre sfirsitul anului.

Urmeaza trei luni de asezare a pietei, pe perioada concediilor, dar ultimul trimestru din 2007 va fi cel mai important: este sezonul cadourilor de sarbatori, al pachetelor turistice de iarna si probabil momentul in care se vor materializa si deciziile de intrare in piata ale altor companii mari", apreciaza Carmen Sebe, CEO GECAD ePayment.

GECAD ePayment detine o cota de piata de circa 87% pentru prima jumatate a anului 2007, raportata la valorile indicate de RomCard, unic procesator final 3D-Secure in Romania", spune GECAD.