Prima saptamana din luna iulie nu a diferit foarte mult de cea precedenta. S-au inregistrat noi maxime istorice consecutive pentru indicii bursieri, atentia investitorilor concentrandu-se pe emitentii din sectorul petrolier, sector care fusese pana a
Prima saptamana din luna iulie nu a diferit foarte mult de cea precedenta. S-au inregistrat noi maxime istorice consecutive pentru indicii bursieri, atentia investitorilor concentrandu-se pe emitentii din sectorul petrolier, sector care fusese pana acum tinta predilecta a vanzatorilor, informeaza KTD Invest. Sedinta de miercuri a fost si de aceasta data singura sedinta de scadere pentru BET-FI, depreciindu-se cu numai 1,41%. Evenimentul saptamanii pe segmentul SIF a fost respingerea de catre instanta brasoveana a cererii de anulare a hotararilor AGEA formulata de Cocor SA. Aceasta a avut ca efect scaderea cotatiei SIF 3 pana in jurul pragului suport de 2,65 lei. La finalul sedintei de vineri, BET-FI a inregistrat o valoare de 87.482,6 puncte, in crestere cu doar 0,05%, comparativ cu saptamana trecuta. SIF au inregistrat o valoare a schimburilor de 220,27 mil. lei, comparativ cu cea a saptamanii precedente, care s-a cifrat la 224,33 milioane lei. Aceasta a reprezentat aproximativ 58,5% din rulajul total al bursei in perioada analizata. In topul lichiditatii saptamanale, alaturi de SIF, care ocupau primele patru pozitii, se regaseste Petrom, care a avut o saptamana foarte buna, cotatia s-a apreciat pana la un maxim de 0,6 lei. Valoarea tranzactiilor pe segmentul petrolier a insumat 43,29 milioane lei, de 2,5 ori mai mare decat in intervalul precedent. Acesta a reprezentat 11,49% din rulajul total la bursei. Spre deosebire de saptamana trecuta, cand vanzatorii au dictat trendul pietei, in aceasta saptamana cumparatorii au fost de mare calibru si mult mai determinati, ceea ce a facut ca Petrom sa testeze pretul psihologic de 0,6 lei, iar Rompetrol Rafinare Constanta sa inregistreze un maxim de 0,1040 lei si, mai mult, sa inchida saptamana peste nivelul de 0,1 lei, informeaza KTD Invest. Cu actiunile societatilor bancare s-au inregistrat schimburi in valoare de 28,7 milioane lei, in scadere cu aproximativ 17%. Investitorii s-au orientat cu predilectie catre actiunile TLV (valoarea tranzactiilor, 13,6 milioane lei) si cele ale BRD-GSG (13,4 mil. lei), in timp ce BCC a insumat tranzactii de peste 1,6 mil lei, in crestere cu aproximativ 60%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.