Europa ocupa primul loc intr-un clasament privind totalul cheltuielilor de afaceri si guvernamentale, cu 16.700 mld. euro cheltuite in 2006, mai mult decat orice alta regiune geografica sau economica a lumii, potrivit unui studiu realizat de Visa Com

Europa ocupa primul loc intr-un clasament privind totalul cheltuielilor de afaceri si guvernamentale, cu 16.700 mld. euro cheltuite in 2006, mai mult decat orice alta regiune geografica sau economica a lumii, potrivit unui studiu realizat de Visa Commercial la nivelul Europei, relateaza NewsIn.
Aceste cifre arata, potrivit autorilor studiului, potentialul urias pe care segmentele de afaceri intre companii (business to business) le ofera industriei europene a sistemelor de plata. "Raportul Visa pentru cheltuielile de consum si comerciale este un bun instrument pentru industria de gen, care poate realiza astfel oportunitatile care exista pe multe segmente de afaceri, in randul organizatiilor comerciale de toate dimensiunile, dar si in sectorul cheltuielilor guvernamentale", a declarat vicepresedintele Visa Commercial, Luc Janssen.
Marea Britanie este tara europeana cu cele mai mari cheltuieli de consum si comerciale, cu o valoare a cheltuielilor de peste 3.000 mld. euro, o cifra care corespunde unei ponderi de 18% din totalul acestor cheltuieli realizate in Europa in 2006. In ceea ce priveste nivelul de cheltuieli de consum si comerciale ale sectorului public, Marea Britanie detine de asemenea primul loc in Europa, cu un volum de cheltuieli de 224 miliarde euro, care reprezinta 7,5% din totalul cheltuielilor de consum si comerciale din Regatul Unit.
Studiul a fost elaborat de catre "The Economist Intelligence Unit" la solicitarea Visa si a segmentat cheltuielile de consum si comerciale pe zece dintre cele mai mari tari europene (Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Polonia, Suedia si Irlanda). Impreuna, aceste 10 tari au acoperit 87% din totalul valorii cheltuielilor de consum si comerciale din Europa.

Companiile mijlocii europene cheltuiesc mai mult decat cele din SUA

Studiul arata ca, pe piata, companiile mijlocii sunt responsabile pentru o cota mai mare din cheltuielile comerciale inregistrate in Europa fata de ponderea acestora in SUA. In aceste zece tari europene, companiile mari au o pondere de 41% in totalul cheltuielilor comerciale si de consum, companiile mijlocii acopera 35%, firmele mici 19%, in timp ce sectorul public realizeaza 5% din aceste cheltuieli.
In SUA, companiile mijlocii acopera doar 19% din cheltuieli, companiile mari acopera 42%, sectorul public 10%, in timp ce firmele mici au o pondere mai mare, de 29% din total.
In Marea Britanie, companiile mari sunt responsabile pentru o cota de cheltuieli de consum si comerciale mai mare decat pe orice alta piata europeana, cu 1.400 de mld. euro.
In alte tari insa, companiile mici si mijlocii acopera o cota mai mare din cheltuielile de consum si comerciale. Astfel, in Olanda companiile de dimensiuni medii realizeaza 45% din cheltuielile de consum si comerciale, avand o pondere mai mare decat in oricare alta tara europeana, in timp ce in Italia, Spania si Belgia, companiile mijlocii cheltuiesc de asemenea mai mult decat companiile mari.
"Europa se situeaza pe primul loc, reprezentand 32% din cheltuielile la nivel global din categoria <>. Industria europeana a sistemelor de plata ar trebui sa valorifice la maximum aceasta oportunitate, oferind o gama completa de produse comerciale, pentru multitudinea de segmente business-to-business", a precizat Luc Janssen.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.