Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a prezentat ieri intr-o conferinta de presa, cele "10+1" criterii pe baza carora vor fi desemnati candidatii formatiunii la alegerile pentru Parlamentul European, in urma unui concurs care se va desfasura pana la sfarsi
Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a prezentat ieri intr-o conferinta de presa, cele "10+1" criterii pe baza carora vor fi desemnati candidatii formatiunii la alegerile pentru Parlamentul European, in urma unui concurs care se va desfasura pana la sfarsitul lunii iulie.
Cozmin Gusa a intrat in sala de conferinte a sediului PIN precedat de mascota partidului: o tanara imbracata intr-un costum plusat de urs, cu un fular rosu la gat si afisand un banner pe care scria "Lista 30+, Jos gerontocratia!".
Gusa a precizat ca lista "30+: a criteriilor pentru alegerile europene incepe cu precizarea ca toti candidatii PIN trebuie sa aiba varste intre 30 si 40 de ani, astfel incat sa nu poata avea "legaturi consistente" cu regimul comunist. Un alt criteriu arata ca toti candidatii trebuie sa aiba studii superioare, de preferat studii aprofundate.
De asemenea, ei trebuie sa cunoasca cel putin o limba straina, sa aiba experienta profesionala relevanta, sa cunoasca institutiile UE si problemele pe care Romania le va infrunta in procesul de integrare, sa nu aiba idei sau proiecte extremiste sau xenofobe, sa nu detina averi ce nu pot fi justificate, sa nu fi apartinut structurilor de conducere ale PCR sau ale Securitatii si sa nu planeze asupra lor suspiciuni de colaborare cu Securitatea.
Gusa a mai spus ca toti candidatii PIN la euroalegeri trebuie sa nu fi fost implicati in scandaluri de coruptie. "PIN nu accepta in randurile candidatilor sai persoane carora li s-au adus acuzatii grave, in primul rand de coruptie, sau persoane care nu au fost in stare sa lamureasca astfel de acuzatii", a aratat deputatul.
El a spus ca un alt criteriu este neimplicarea politica pana in prezent sau implicarea pentru reformarea clasei politice. "PIN este dispus sa accepte candidati care au parasit alte formatiuni, numai in masura in care este clar ca au facut-o din principii, si nu in mod oportunist", a afirmat Cozmin Gusa.
Un ultim criteriu, care vizeaza posibilitatea de a conversa in limba maghiara, se aplica doar candidatilor care provin din judetele din Transilvania cu populatie predominant maghiara, a mai precizat liderul PIN.
El a sustinut ca fiecare filiala PIN va propune 3 candidati, acestia urmand sa participe la un examen scris, organizat pana la sfarsitul lunii iulie, in urma caruia sa fie desemnati cei 35 de reprezentanti ai formatiunii la alegerile pentru PE.
Candidatii vor avea o bibliografie de studiat, iar evaluarile vor fi facute de catre o comisie formata din membri ai conducerii PIN si profesori universitari.
Gusa a mai spus ca nu s-a stabilit ce persoane din conducerea PIN vor candida la alegerile pentru PE, formatiunea avand ca tinta obtinerea a 500.000 de voturi. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.