Vicepresedintele PNL Alba, deputatul Nicolae Popa, l-a acuzat pe seful statului ca nu doreste sa promulge legea de majorare a pensiilor, pentru "a da o lectie" pensionarilor, din care multi nu se regasesc printre alegatorii sai.
"Vrea, intre ghilimele spus, sa-i extermine pentru ca numai 20 la suta dintre pensionari il agreeaza, numai 20 la suta au votat pentru domnul Basescu si celorlalti 80 la suta vrea acum sa le aplice o lectie", a afirmat Popa, citat de Mediafax.
"E un comportament anormal. Domnul Basescu nu are voie sa nu promulge acest proiect de lege pentru a imbunatati nivelul de trai al pensionarilor si, daca va manifesta in continuare asemenea atitudini si lipsa de respect fata de oameni, fata de propriul popor, prevad eu ca nu-l apuca Craciunul pe domnul Basescu si va fi demis din functie", a afirmat deputatul liberal.
Aflat in vizita la Uricani, seful statului a declarat vineri ca va promulga legea privind majorarea pensiilor numai dupa ce Guvernul ii va prezenta sursele de finantare care pot permite cresterile promise. Motivul invocat de Basescu a fost ca, astfel, pensionarii nu vor fi pacaliti din nou, iar el nu va fi partas la "aceasta minciuna".
"In tot acest cortegiu de angajamente ale Guvernului, eu vreau sa am convingerea ca pensionarii nu vor fi pacaliti si voi cere Guvernului sa-mi prezinte sursele de finantare. Nu pentru anul 2008, pentru ca obiectivul meu nu este sa asigure banii de finantare a noii legi pentru 2008.
Obiectivul meu este sa vad ca exista finantare si pentru cresterea pensiilor de la 1 ianuarie 2009 si mai ales ca aceste cresteri sunt reale si ca nu se va falimenta fondul public de pensii. Altfel, risc sa fiu partas la o minciuna a Guvernului, a Parlamentului", a declarat Traian Basescu.