Circa 1.000 de militari si civili de la bazele SUA din Baumholder, Germania, si Vicenza, Italia, vor sosi in iulie la baza Mihail Kogalniceanu din Constanta pentru a participa la un exercitiu care va dura doua luni, informeaza Stars and Stripes in ed
Circa 1.000 de militari si civili de la bazele SUA din Baumholder, Germania, si Vicenza, Italia, vor sosi in iulie la baza Mihail Kogalniceanu din Constanta pentru a participa la un exercitiu care va dura doua luni, informeaza Stars and Stripes in editia electronica de duminica.
Desfasurarea militarilor de la cele doua baze in Romania constituie o etapa a primei misiuni de rotatie in cadrul Joint Task Force-East, relateaza Stars and Stripes. Potrivit publicatiei americane, circa 1.000 de militari si civili vor lua parte timp de doua luni la un exercitiu menit sa pregateasca mobilizari mai ample de trupe care ar putea avea loc in viitor in Romania si Bulgaria.Batalionul intai, regimentul de artilerie 94, desfasurat la Baumholder, in Germania, se va alatura trupelor romanesti si bulgare pentru exercitii, a declarat Thomas Saunders, purtator de cuvant al U.S. Army Europe, la Heidelberg, Germania.
Primele trupe, insotite de civili, vor sosi in Romania la sfarsitul lunii iulie pentru a se pregati in vederea exercitiului programat sa se desfasoare in perioada 17 august - 22 octombrie, la care vor participa, de asemenea, militari romani si bulgari.
Aceasta este prima desfasurare majora de trupe realizata in baza unui acord pe zece ani semnat de Statele Unite si Romania in decembrie 2005, care permite trupelor americane sa efectueze prin rotatie misiuni de antrenament in aceasta tara. Statele Unite si Bulgaria au semnat un acord similar in aprilie 2006. Romania si Bulgaria sunt doua state vecine, riverane Marii Negre, precizeaza Stars and Stripes, subliniind ca cele doua tari dispun de cel putin sapte instalatii care pot fi utilizate de armata SUA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.