Dr Rodica Marinescu, seful Departamentului de artroscopie de la Spitalul Colentina, explica alte metode de a intarzia pe cat posibil montarea unei proteze in genunchi. Cand se rup ligamentele de la genunchi, acesta sufera de o accentuata instabilitat
Dr Rodica Marinescu, seful Departamentului de artroscopie de la Spitalul Colentina, explica alte metode de a intarzia pe cat posibil montarea unei proteze in genunchi. Cand se rup ligamentele de la genunchi, acesta sufera de o accentuata instabilitate. Se impune refacerea ligamentelelor nu numai pentru corectarea instabilitatii genunchiului, ci si pentru intarzierea degradarii acestuia, adica intarzierea artrozei. Ligamentele rupte trebuie refacute destul de repede, pana cand artroza n-a apucat sa strice jumatate din genunchi. Cand se rup ligamentele incrucisate, si ele se refac prin artroscopie. Un alt motiv de uzura a genunchiului este cand acesta este in forma de "x" sau in forma de "o". Deci oasele gambei si pulpei nu pica ax in ax in genunchi. In aceste conditii, genunchiul se uzeaza mai usor. Corectarea axului mecanic incepe prin fracturarea, cu o dalta, a osului care a deviat de la ax si apoi se introduce in acest os sau se scoate un mic  triunghi osos. Operatiunea se face tot artroscopic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.