Dezbaterea publica pe tema controversatului canal Bistroe din Delta Dunarii urmeaza sa aiba loc la Tulcea la data de 18 iulie 2007. Termenul a fost fixat de partea ucraineana, care urmeaza sa prezinte studiul de evaluare a impactului asupra mediului
Dezbaterea publica pe tema controversatului canal Bistroe din Delta Dunarii urmeaza sa aiba loc la Tulcea la data de 18 iulie 2007. Termenul a fost fixat de partea ucraineana, care urmeaza sa prezinte studiul de evaluare a impactului asupra mediului pentru canalul Bistroe. Intalnirea trebuie desfa-surata in conformitate cu prevederile Conventiei Espoo privind evaluarea impactului asupra mediului in context transfrontier. Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a solicitat de mai multe ori Ucrainei organizarea pe teritoriul Romaniei a unei dezbateri publice. Initial, propunerea partii romane a fost ca la data de 4 iulie 2007 sa aiba loc o dezbatere care sa se desfasoare la Tulcea.   PRETEXTE. Kievul a invocat insa timpul "destul de scurt" necesar pregatirilor si faptul ca nu au primit viza la timp, drept pentru care a solicitat amanarea intalnirii. Ulterior, autoritatile de la Bucuresti au fost informate ca la data de 18 iulie partea ucraineana va veni in sfarsit la Tulcea pentru a prezenta studiul de impact. Ministerul Mediului a anuntat ca persoanele si institutiile interesate de chestiunea canalului Bistroe pot sa participe la dezbatere la data de 18 iulie, ora 12:00, in sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean Tulcea. Studiul, intitulat "REPORT ON SCIENTIFIC RESEARCH WORK - Environment Impact Assessment (EIA) within the framework of the project «Creation of the Danube - Black Sea Deep-Water Navigation Route in the Ukrainian part of the delta. Full development»", poate fi consultat pe site-ul MMDD, www.mmediu.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.