Cele mai cautate unitati locative din ansamblul Baneasa Rezidential au fost locuintele cu doua dormitoare.

Ansamblul de cladiri cu apartamente este amplasat chiar linga centrul comunitar. Acesta este compus din 12 cladiri: 8 cladiri monobloc tip Villa S+P+4 retras, 2 cladiri S+P+4 retras marcand intrarea in comunitate, 2 cladiri alveolare S+P+4 retras, reprezentind trei corpuri insiruite, tip patio deschis cu module de apartamente variate. Apartamentele, in numar de 227, au fost concepute pentru a raspunde exigentelor unor familii cu stiluri de viata si nevoi diferite. Chiar daca apartamentele din acest lot au fost vindute, o prezentare este utila pentru ca arata modul in care constructorul isi structureaza oferta.

S-a cautat diversitatea. In functie de cladire, de numarul dormitoarelor si de orientarea lor catre peisajul din jur au fost definite 14 tipuri principale de apartamente, fiecare avind mai multe variante functionale. Apartamentele, cite trei pe palier, au unul, doua sau trei dormitoare, la care se adauga livingul. Ideea principala urmarita de arhitecti in realizarea apartamentelor a fost aceea de a crea spatii aerisite si fluide, in care circulatia sa se faca usor si in care spatiul sa fie folosit la maximum. O caracteristica a tuturor apartamentelor este zona matrimoniala, care consta din dormitor matrimonial, dressing, baie matrimoniala, cu cada, doua lavoare, wc si bideu. Fiecare dormitor este deservit de o baie proprie, iar fiecare apartament are un grup sanitar pentru vizitatori. O alta caracteristica generala a apartamentelor este existenta unei zone de servit masa, aflata in continuarea livingului, amplificind astfel spatiul si punind in valoare intregul ansamblu.

Pentru persoanele singure sau pentru familiile putin numeroase recomandarile merg catre apartamentele cu un dormitor. Acestea au suprafete construite cuprinse intre 95 si 105 mp. O caracteristica a acestora este accesul imediat la diferitele subspatii ale zonei de zi, cum ar fi living, terasa, zona de servit masa, spatii de depozitare. De asemenea, trebuie luata in calcul intimitatea oferita de zona matrimoniala, compusa dintr-un modul integrat care cuprinde un dormitor, baie si, in majoritatea cazurilor, dressing. Terasele apartamentelor cu un dormitor au suprafete cuprinse intre 10 si 40 de metri patrati.

Cele mai cautate de catre cumparatori au fost apartamentele cu doua dormitoare. Acestea au suprafete deschise, generoase, cuprinse intre 135 si 165 de metri patrati. O caracteristica generala a acestor apartamente este ca dispun de o o zona de zi cu living si terasa si o zona de noapte care include o zona matrimoniala cu dressing si baie si un dormitor care are, in plus, acces la o terasa. Ca toate apartamentele, si acestea au ferestre pe doua laturi. Exceptie fac penthouse-urile, care au ferestre pe toate laturile.

O familie mai numeroasa sau care doreste mai mult spatiu ar alege un apartament cu trei dormitoare. Acestea au o suprafata construita desfasurata de 185 - 189 de metri patrati si sint destinate familiilor numeroase. Caracteristica principala a acestor apartamente este faptul ca protejeaza intimitatea membrilor familiei, oferind trei dormitoare cu dressing si baie proprie. Zona de zi se afla in centrul apartamentului si este accesibila intregii familii.

Dorinta de spatiu, disponibilitatea financiara si dorinta de a avea o locuinta speciala nasc cererea de penthouse-uri. Apartamentele tip penthouse ocupa singure ultimul etaj al cladirilor cu apartamente si au o suprafata construita foarte generoasa, de 315 - 320 mp. Spatiul de locuit efectiv este inconjurat de terase foarte largi, care pot avea intre 220 si 240 mp. Penthouse-urile au vedere panoramica, ferestrele desfasurindu-se pe toate cele patru laturi ale apartamentului. (Valentin Baesu)

Dependinte generoase Parcarile, boxele individuale si spatiile necesare serviciilor tehnice sint integrate in subsolul cladirilor, pentru o folosire cit mai eficienta a spatiului. Utilizarea structurii subterane ofera si avantaje estetice, pentru ca permite reducerea numarului de rampe de acces si amenajarea mai multor spatii verzi sau dedicate copiilor. Nodurile de circulatie verticala (lifturi si scari) din cladiri ofera avantajul unei bune circulatii interioare de legatura intre subsol si apartamente. Cele 227 de apartamente aflate in cele 12 cladiri beneficiaza de unul sau doua locuri de parcare/apartament si de boxe individuale cu dimensiuni variabile – intre 4 si 13 mp. Boxele si locurile de parcare sint incluse in preturile apartamentelor.

Apar blocurile cu garsoniere Cererea a determinat dezvoltatorul proiectului Baneasa sa-si diversifice oferta.

In luna septembrie va incepe vinzarea pentru cea de-a doua faza a proiectului Baneasa, care va include 600 de apartamente. Ca regim de inaltime noile cladiri vor semana cu cele care s-au construit deja. Apartamentele vor fi insa diferite. Noutatea o reprezinta introducerea studiourilor in noua oferta. Garsonierele nu au fost incluse in prima faza, dar popularitatea de care se bucura in rindul cumparatorilor i-a determinat pe dezvoltatori sa le acorde mai multa atentie. Si persoanele care au achizitionat apartamente mai mari in prima faza s-au interesat despre acest tip de unitati locative fie pentru rude, fie pentru persoane care ajuta la treburile casnice. Evident, in cererea pentru astfel de unitati locative un rol important il are si factorul pret, garsonierele fiind cele mai ieftine produse de pe piata imobiliara din cauza suprafetei mai mici.

Suprafetele vor fi altele decit cele ale locuintelor construite pina acum. Vor fi usor reduse, ceea ce le va face insa mai accesibile cumparatorilor si deschid oferta catre o noua categorie de clienti. Suprafetele incep de la 55 de metri patrati construiti si merg pina la 130-140 de metri patrati construiti pentru apartamente, iar pentru penthouse incep de la 250-260 de metri patrati si ajung pina la 440 de metri patrati construiti, spune Alin Negulescu, director de vinzari in cadrul Baneasa Rezidential. Vor fi trei tipuri de blocuri: A, B si C. Acestea vor diferi in functie de numarul scarilor. Unele vor avea o scara, unele doua scari, iar altele trei scari. Si aceste blocuri vor beneficia de finisaje de calitate.

Preturile noilor unitati locative nu au fost inca stabilite. Reprezentantii dezvoltatorului se asteapta la o crestere a cererii, mai ales ca in curind se va deschide si parcul de afaceri. Se asteapta sa creasca numarul celor care apeleaza la credite pentru achizitionarea unui apartament in acest ansamblu, insa, pe de alta parte, va scadea media de virsta. Se studiaza posibilitatea ca, in functie de evolutia cererii, sa se construiasca si blocuri cu regim mai mare de inaltime, mai ales ca exista zone pe terenul detinut de dezvoltator, unde sa se poata construi astfel de constructii. (Nicu Stan)

Oferta pentru doritorii de case: Vile individuale sau locuinte insiruite Locuintele insiruite sint mai ieftine, in vreme ce vilele individuale aduc mai multa intimitate.

Cererea mare pentru apartamente de bloc a facut ca si in cea de-a doua etapa a proiectului rezidential Baneasa sa se puna accentul pe construirea de blocuri. Cei care doresc insa o casa in acest ansamblu rezidential nu vor mai avea foarte mult de asteptat deoarece este foarte posibil ca pina sa se finalizeze construirea blocurilor din cea de-a doua etapa a proiectului sa se inceapa ridicarea caselor. In ceea ce priveste casele, primele se vor construi locuintele insiruite. Pentru aceasta categorie, dezvoltatorul propune trei tipuri de locuinte.

Casele tip Laguna au un aspect modern datorita acoperisului plat, terasat, cu un aer estival ce aminteste de locuintele din zona mediteraneana. Liniile drepte si formele geometrice simple, inspirate din curentul Bauhaus, ii confera acestui model de casa un aer cochet si, in acelasi timp, organizat. Si in cazul acestui model exista trei tipuri de case. Diferentele constau in suprafetele constructiilor, dar si in numarul dormitoarelor. De exemplu, laguna A are doua dormitoare, in vreme ce celelalte doua tipuri de vile au trei dormitoare.

Imobilele tip Prairie seamana cu casele americane clasice datorita frontoanelor care taie fatada si a acoperisurilor in sarpanta. Ca si in cazul caselor tip Laguna, sint trei subcategorii de locuinte Prairie. Diferentierea se face in functie de numarul de camere si de suprafata. Totusi, trebuie sa se stie ca fiecare vila are o compartimentare dedicata unui anumit tip de familie, de aceea este indicat sa se consulte un agent de vinzari care poate recomanda varianta optima pentru familia respectiva. Ultimul tip de casa insiruita este cea model Pastoral, disponibila tot in trei variante. Acest tip de casa are acoperisul in sarpanta si aspect de vila, care aminteste de stilul mai rustic al caselor taranesti romanesti. (Nicu Stan)

Varianta vila individuala Vilele individuale sint destinate persoanelor care doresc mai multa intimitate. In planurile initiale ale dezvoltatorului, vilele erau amplasate pe loturi de 700–1.200 de metri patrati care vor apartine proprietarilor. Vor avea curti si spatii proprii generoase. Vila este considerata, in general, o varianta potrivita pentru o familie mai numeroasa. De asemenea, permite proprietarului sa amenajeze locuinta si curtea asa cum doreste.

Rasfoieste suplimentul la http://rezidential.cotidianul.ro/ Citeste mai mult despre Proiectul imobiliar Baneasa Baneasa, miniorasul de peste un miliard de euro Proiectul imobiliar Baneasa este cea mai mare investitie anuntata pina acum in Romania. Investitorii se pregatesc deja sa lanseze cea de-a doua faza a proiectului rezidential. Metroul va ajunge in Baneasa Rezidential Proprietarii de locuinte din ansamblul Baneasa Rezidential vor beneficia de scoala, gradinita, generoase spatii verzi si chiar si de biserica. Locuinta aproape de locul de munca si de mall In Baneasa, linga ansamblul rezidential se vor construi un centru comercial si un parc de afaceri. Vedetele: Apartamentele cu doua dormitoare Cele mai cautate unitati locative din ansamblul Baneasa Rezidential au fost locuintele cu doua dormitoare. Apartamente doar cu finisaje din import Pentru a-i convinge pe loc eventualii cumparatori de apartamente, dezvoltatorul complexului rezidential Baneasa a dispus ca locuintele sa fie dotate cu finisaje de calitate. Creditul cu rata de pina la 65% din venit Pentru achizitionarea unui apartament in cadrul acestui ansamblu rezidential variantele de plata sint creditul bancar si achitarea esalonata a apartamentului. Structura pentru 8,5 grade pe scara Richter Cladirile din ansamblul Baneasa sint construite sa reziste la cutremure mai mari de 8 grade pe scara Richter. Dezvoltatorul spune ca, la un astfel de cutremur, nici macar finisajele nu vor avea de suferit. Interviu. „Vom reduce putin suprafetele, astfel ca preturile apartamentelor vor fi accesibile" Componenta rezidentiala a proiectului Baneasa intra in a doua faza de dezvoltare. In luna septembrie vor incepe vinzarile noilor apartamente, care difera destul de mult de cele disponibile in prima faza. Mai multe detalii despre proiectul rezidential Baneasa puteti afla din interviul acordat pentru Rezidential de Alin Negulescu, director de vinzari in cadrul Baneasa Rezidential.