Otelul se alatura Gloriei in cea de-a treia competitie europeana intercluburi, devenind a doua echipa romaneasca angrenata deja intr-o competitie oficiala.

Cu trei saptamini inainte de inceperea campionatului, Gloria Bistrita si Otelul Galati au deja in singe ritmul meciurilor oficiale. Ardelenii au trecut de un tur in Cupa UEFA Intertoto si joaca simbata, de la ora 20.00, la Haifa, cu Maccabi. Israelienii au o echipa puternica, dar par dezinteresati de competitie, menajind aproape jumatate de echipa. Argentinianul Colauti este mai interesat de transferul sau in Bundesliga, la Nürnberg, decit de Gloria, iar internationalii de tineret Ramelov si Almadon au fost invoiti dupa ce au participat la CE de tineret din Olanda. Un alt jucator important, brazilianul Gustavo Bocoli, a primit permisiunea de a-si prelungi concediul pina dupa meciul cu bistritenii. Cea mai mare performanta a lui Maccabi Haifa in cupele europene a fost participarea in sferturile de finala ale Cupei Cupelor in editia 1998/1999, dupa ce a eliminat pe Glentoran Belfast, PSG si SV Ried, fiind invinsa de Lokomotiv Moscova intr-o dubla mansa (0-3 si 0-1).

Otelul Galati va lupta cu Slavia Sarajevo simbata, in Bosnia, de la ora 21.15. Este prima participare a Otelului in Intertoto, pina acum galatenii disputind 14 meciuri in cupele europene, doua in Cupa Cupelor si 12 in Cupa UEFA. Forul european a decis sa se implice mai mult in a treia competitie ca importanta la nivelul cluburilor, premiind fiecare tur trecut cu 50.000 de franci elvetieni. In plus, formatul a fost simplificat, pentru accederea in Cupa UEFA fiind nevoie de depasirea a trei tururi preliminare, fata de cinci cite erau pina in acest sezon.