Federatia Internationala de Automobilism si autoritatile din Italia si Marea Britanie au deschis o ancheta inaintea cursei de la Silverstone.

Un scandal de proportii zguduie stilatul cerc al Formulei 1 inaintea Grand Prix-ului de la Silverstone, programat duminica, de la ora 15.00 (in direct la TVR 1). Ceea ce parea initial un mic sabotaj intern la Ferrari s-a transformat intr-un caz de spionaj international, existind banuieli ca scuderia McLaren nu ar fi straina de praful alb suspect gasit in rezervoarele rivalelor inainte de Marele Premiu de la Monte Carlo.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat ca a deschis o ancheta, „cu totala cooperare a celor doua echipe", dupa dezvaluirile privind un caz de spionaj in care sint implicate echipele de Formula 1 McLaren si Ferrari, anuntind ca se va ghida doar dupa regulamentele sportive. Decizia a fost luata dupa ce echipa McLaren-Mercedes a anuntat marti ca a suspendat „un inalt responsabil tehnic", care face obiectul unei anchete a Ferrari, „ce il acuza ca a primit informatii" de la scuderie. La rindul sau, Ferrari a confirmat ca a sesizat tribunalul din Modena in legatura cu Nigel Stepney (care a fost concediat de Ferrari zilele trecute, fiind banuit de sabotaj) si cu un inginer al echipei McLaren-Mercedes, „pentru furt de informatii tehnice". Potrivit cotidianului „The Sun", responsabilul echipei McLaren care face obiectul anchetei este designerul-sef Mike Coughlan, in virsta de 48 de ani, informatie neconfirmata oficial.

Conform Ferrari, in afara anchetei independente a FIA si a procesului care se desfasoara in Italia, „o actiune in justitie a fost deschisa si in Marea Britanie si o autorizatie de perchezitie privindu-l pe inginerul de la McLaren a fost eliberata", precizind ca perchezitia a fost „fructuoasa". Pe de alta parte, McLaren a anuntat ca nici o proprietate intelectuala a Ferrari nu a ajuns la vreun angajat al echipei McLaren si nici nu a fost introdusa in masini.

Hamilton a luat cina cu P. Dady Pilotului de la McLaren incepe sa-i placa statutul de vedeta.

Pilotul echipei McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton, s-a declarat uimit de faptul ca a fost invitat recent de cintaretul P. Diddy la o cina si ca la un alt eveniment s-a aflat in centru atentiei, desi erau prezente acolo mai multe vedete, informeaza "The Sun".

Jurnalul noteaza ca in aceasta saptamina pilotul a devenit prieten cu P. Diddy si Pharrell Williams, iar presa a scris ca ar avea o relatie cu o alta vedeta a muzicii, Natasha Bedingfield. "O cunosc prea putin. Tot ce am facut a fost sa ii dau mina ca sa o ajut sa coboare din masina. Am fost doar un gentleman", a marturisit Hamilton.

Lewis Hamilton nu se considera o vedeta, precizind ca a primit totusi o invitatie la concertul pentru printesa Diana, duminica trecuta: "A doua zi dupa concert, in timp ce jucam golf pe un teren din apropierea casei mele din Woking, am fost sunat si mi s-a spus ca P. Diddy m-a invitat la o cina speciala in seara respectiva. Voiam sa termin jocul si m-am gindit serios sa nu merg. Dar imi pare atit de bine ca am mers! Eram asteptat acolo si am fost asezat linga insusi P. Diddy", a explicat Hamilton.

Pilotul de la MCLaren a precizat ca dupa cina a mers la o petrecere, impreuna cu P. Diddy, Pharrell Williams si Natasha Bedingfield. "Ceea ce este ciudat e ca am ajuns acolo cu toate acele celebritati si totusi eu paream sa fiu atractia principala. Ma asteptam sa fiu marele nimeni, tipul despre care nu se stie mare lucru si pe care nu l-au vazut concurind. Insa oamenii veneau la mine si imi cereau numarul de telefon, iar apoi ma intrebau daca il vreau pe al lor. A fost o experienta noua si ciudata. Insa mi-a placut", a spus Hamilton. Britanic isi aminteste ca dupa ce a petrecut cu P. Diddy, nu ii venea sa creada ca este prieten cu cintaretul. "Ma aflam in masina si ascultam P. Diddy la iPod. Ma gandeam: «Am numarul lui de telefon, este prietenul meu». Este incredibil", a declarat Hamilton.