Aproximativ 10.000 de spectatori sint asteptati la varianta autohtona a concertelor Live Earth de simbata si duminica, care se va desfasura la Romexpo.

Pe tot parcursul zilei, 150 de mari artisti vor sustine recitaluri in opt mari or
Aproximativ 10.000 de spectatori sint asteptati la varianta autohtona a concertelor Live Earth de simbata si duminica, care se va desfasura la Romexpo.

Pe tot parcursul zilei, 150 de mari artisti vor sustine recitaluri in opt mari orase de pe sapte continente. Printre acestia se numara Madonna, The Police, Roger Waters, Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, Katie Melua, Lenny Kravitz, Shakira, UB40, Black Eyed Peas, Metallica, Genesis, Smashing Pumpkins. Seria Live Earth va debuta la Sydney, la ora locala 11.00. Pe linga Sydney, evenimentul va cuprinde concerte si la New York, Londra, Tokyo, Shanghai, Johannesburg si Hamburg.

Live Earth nu ocoleste nici Bucurestiul, care se alatura campaniei prin transmisia integrala la complexul Romexpo, timp de 24 de ore, a concertului Live Earth, transmisie presarata cu recitaluri sustinute de nume sonore ale muzicii romanesti: Phoenix, Iris, Voltaj, Compact, Directia 5, Holograf. Evenimentul va incepe simbata, la ora 10.00 a.m. si va dura 24 de ore. Tot duminica, de la ora 21.00, la Romexpo, Fun Time Production organizeaza concertul lui Robert Plant (vocalul de la Led Zeppelin), alaturi de trupa Strange Sensation. De asemenea, in deschiderea concertului lui Robert Plant, trupa Taxi va sustine un recital de o jumatate de ora. Potrivit NewsIn, aproape 10.000 de spectatori sint asteptati la Romexpo. Pentru show-ul din Bucuresti, pregatirile au inceput de luni, cu o echipa de 100 de oameni, a declarat pentru NewsIn unul dintre organizatori, Andreea Billig. Acestia au montat, printre altele, si scena, care are 12 metri in cel mai inalt punct.

Realitatea TV, Romantica si Money Channel vor transmite simbata si duminica, live, imagini de la concertul-maraton international Live Earth. Cel de-al doilea post tv va avea editii speciale pentru evenimentul Live Earth ale emisiunilor "Ca-n Cana", "Supravietuitorii" si "Jurnalul Public". Realitatea TV va transmite stiri in direct inclusiv de la concertul lui Robert Plant, iar The Money Channel va acorda spatii ample evenimentului, inclusiv transmisii de durata.

De la evenimentul dedicat salvarii planetei nu puteau sa lipseasca ONG-urile preocupate de problemele de mediu. "Greenpeace", "Salvati Delta Dunarii", "Friends of Nature Romania" si "Goodartofnoon" vor imparti materiale promotionale si vor prezenta filme despre problemele provocate de incalzirea globala. De asemenea, ONG-urile vor indemna spectatorii sa semneze un document numit "Angajamentul de sapte puncte", prin care se obliga sa planteze copaci si sa contribuie la reducerea emisiilor de carbon.

Organizarea campaniei globale Live Earth nu a fost lipsita nici de probleme, nici de contributii inedite. Concertul-maraton de la Rio de Janeiro era pe punctul de a fi anulat pe motiv ca nu exista suficiente forte de ordine care sa asigure securitatea concertului, lucru deloc de neglijat, avind in vedere ca Rio este orasul cu cea mai ridicata rata a criminalitatii din lume. Judecatorul brazilian, care decisese sa suspende spectacolul, a revenit insa joi asupra hotaririi luate, dupa ce politia s-a angajat sa asigure ordinea evenimentului. Printre artistii care vor cinta la Rio se numara Lenny Kravitz, Pharrell Williams si Macy Gray.

Live Earth va transmite si doua piese interpretate de o formatie inedita: Nanuatak, o trupa de rock din Antarctica. Astfel, visul lui Al Gore - initiatorul Live Earth - de a organiza cel putin un concert pe fiecare continent va deveni realitate. Nanuatak, formatia compusa din doi ingineri, un biolog marin, un meteorolog si un ghid polar, va sustine un recital impotriva incalzirii globale. Trupa sustine campania mai ales ca, potrivit ultimelor estimari, temperaturile din partea de vest a peninsulei Antarctica au crescut cu aproape trei grade Celsius in ultimii 50 de ani. Nanuatak va cinta pentru colegii de la statia de cercetare britanica British Antarctic Survey, in numar de 17. Nu acelasi lucru se poate spune despre Madonna, James Blunt sau despre cei de la Red Hot Chili Peppers, care vor concerta la Londra, pe stadionul Wembley, in fata a peste 150.000 de spectatori.

Megaevenimentul care combina spectacolul si ecologia a fost initiat de producatorul Kevin Well care, inspirat de filmul premiat cu Oscar al lui Al Gore, "An Inconvenient Truth", s-a declarat convins ca muzica poate influenta convingerile si stilul de viata al oamenilor. Organizatorii spera ca show-ul maraton, avind ca protagonisti citeva dintre cele mai de succes trupe ale lumii, va aduce in centrul atentiei o chestiune arzatoare: cea a incalzirii globale. Initiatorii se asteapta la o audienta de doua miliarde de oameni, la concerte si in fata televizoarelor, in mai mult de 120 de tari din intreaga lume.

Citeva dintre staruri au compus cintece special pentru eveniment. Black Eyed Peas vor cinta "Change The World (SOS)", iar Madonna vine cu "Hey You". Maratonul din acest weekend va fi doar inceputul unei campanii media care se va intinde pe o perioada de pina la 5 ani. Muzica nu va fi singurul mijloc folosit pentru a schimba atitudinea oamenilor fata de mediu. Politicieni, oameni de stiinta, actori si celebritati din lumea modei vor participa la concerte si vor sustine campania. Designul concertelor va fi bineinteles "verde", iar organizatorii vor lua masuri speciale, cum ar fi folosirea energiei regenerabile sau reciclarea deseurilor, pentru a se ridica la standartele ecologice ale show-ului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.