Ana Maria Falca, fiica primarului Aradului, l-a facut pe presedinte sa asude, desi inainte de botez acesta a mancat o inghetata pe teresa Divino, din Arad, cu fostul vicepremier Gheorghe Seculici, bunicul fetei.     Botezul fiicei prima
Ana Maria Falca, fiica primarului Aradului, l-a facut pe presedinte sa asude, desi inainte de botez acesta a mancat o inghetata pe teresa Divino, din Arad, cu fostul vicepremier Gheorghe Seculici, bunicul fetei.     Botezul fiicei primarului de Arad a fost cea mai securizata crestinare care a avut loc vreodata in judetul Arad. Peste 100 de politisti, intregul efectiv de la birourile de Ordine Publica si Rutier, agenti si ofiteri SRI, zeci de jandarmi au patrulat pe strazile Aradului inca de ieri-dimineata, iar padurea din Vladimirescu, unde a avut loc petrecerea, a fost periata inainte de eveniment.   Fetita a plans pe tot parcursul ceremoniei, determinandu-l pe Traian Basescu sa o legene necontenit. In timp ce seful statului incerca sa ii capteze atentia, doamna Maria ii tampona sudoarea de pe crestet cu o batista alba, in ton cu rochita de botez a finei. Ana Maria este a opta fina de botez a perechii prezidentiale. "Gata, gata, ca am scapat de Satana!" - a consolat-o presedintele pe micuta de cinci luni, care nu mai inceta cu plansul. A tacut cateva secunde doar cand a preluat-o nasa, pentru ca apoi sa racneasca si mai tare, spre amuzamentul asistentei, cu care presedintele se intretinea, din cand in cand, jovial. Traian Basescu a verificat cu mana apa sfintita, sa nu fie prea rece, abia apoi fetita dezbracata la piele a fost botezata.     AGLOMERATIE. Peste 200 de persoane au asistat la slujba oficiata de parintele Cleopa si de episcopul Aradului, Timotei Seviciu, in manastirea din Gai. Oamenii l-au aplaudat pe seful statului, dar cand cativa au incercat sa ii dea scrisori cu plangerile lor, acestea le-au fost smulse din maini de SPP-istii presedintelui. De altfel, o faza ridicola s-a derulat in fata unui restaurant din Arad, unde bucatarul a vrut sa se pozeze cu presedintele. Omul l-a prins pe Traian Basescu dupa sold, dar un SPP-ist s-a apropiat de el din spate si l-a lovit peste mana; bucatarul si-a retras bratul speriat si suparat, in acelasi timp, de interventia brutala si nejustificata.     VOCALIZE. "Ana Maria este un copil cu personalitate - a comentat presedintele, la finalul slujbei. Are o voce buna, iar daca nu poate vorbi inca, macar a strigat cat a putut." Seful statului nu a stat prea mult de vorba cu multimea nici in Gai, nici la studioul foto unde s-a oprit pentru cateva minute sa se pozeze cu fina sa. I-a multumit unui copil de sase ani, care a fugit la el si l-a asigurat ca l-a votat presedinte, s-a fotografiat cu cateva fetite si s-a grabit sa ajunga la petrecerea din padurea Vladimirescu, la cinci kilometri de Arad, unde in cortul intins pentru 160 de musafiri a inceput distractia, la ora 21:00. Dintre invitatii importanti de la Bucuresti nu a sosit nici unul la ceremonia de botez: nici Videanu, nici Boc, nici Blaga, nici Berceanu, desi au fost asteptati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.