Premierul polonez si-a aparat un punct de vedere ce a stirnit controverse in UE, cind a cerut mai multe voturi raportindu-se la suferintele tarii sale in cel de-Al II-lea Razboi Mondial, sustinind ca, daca evreii pot sa faca referiri la istorie, atun
Premierul polonez si-a aparat un punct de vedere ce a stirnit controverse in UE, cind a cerut mai multe voturi raportindu-se la suferintele tarii sale in cel de-Al II-lea Razboi Mondial, sustinind ca, daca evreii pot sa faca referiri la istorie, atunci are acest drept si Polonia, relateaza Reuters.

Jaroslaw Kaczynski a facut aceste comentarii intr-un interviu acordat ziarului german "Die Welt", publicat vineri.

Premierul si-a uimit omologii europeni inainte de summitul de luna trecuta, de la Bruxelles, sugerind ca Polonia merita mai multe voturi, pentru ca populatia sa ar fi fost mult mai mare daca nu ar fi existat ocupatia nazista din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Sint foarte surprins de punctele de vedere ale unor persoane, potrivit carora nu te poti intoarce asupra unor chestiuni istorice", a afirmat Kaczynski. "Si totusi, evreii revin asupra acestei chestiuni - problema Holocaustului", a adaugat el. "Asta inseamna ca altii o pot face, dar Polonia nu?", se intreaba premierul, acuzind Germania de revizionism. "Germania nu a fost o victima in acest razboi. Germania a fost agresorul", a adaugat el.

"Daca cineva incearca sa sugereze ca suferinta Germaniei este comparabila cu cea a Poloniei, atunci este foarte deranjant", a subliniat premierul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.