TF1, cel mai urmarit post de televiziune generalist din Franta, a decis sa actioneze in justitie platformele online YouTube si Dailymotion, care au difuzat, fara a avea autorizatie, imagini a caror drepturi de difuzare apartin postului TV, informe
TF1, cel mai urmarit post de televiziune generalist din Franta, a decis sa actioneze in justitie platformele online YouTube si Dailymotion, care au difuzat, fara a avea autorizatie, imagini a caror drepturi de difuzare apartin postului TV, informeaza joi editia online a cotidianului "Le Figaro".
Reprezentantii TF1 au afirmat ca vor depune plangerea impotriva platformei Dailymotion la jumatatea lunii iulie si ca vor reclama "folosirea neautorizata de continut protejat prin drepturi de autor" si "complicitate la fals prin furnizarea de mijloace". Ei au mai spus ca plangerea impotriva YouTube, aflata in proprietatea companiei Google, va fi depusa tot in timpul acestei veri .
Directorul de operatiuni al Dailymotion, Didier Rappaport, a declarat ca este extrem de surprins de decizia postului TF1.
TF1 (Television Francaise 1) este cea mai urmarita televiziune generalista din Franta, cu o cota de audienta anul trecut de 31,6%. TF1 a fost lansat in 1935 ca post public, iar in 1987 a fost privatizat. In prezent, canalul face parte din TF1 Group, cea mai mare companie de televiziune din Franta. TF1 Group detine, printre altele, mai multe companii de productie audiovizuala si cinematografica, de distributie de CD-uri si DVD-uri si companii de teleshopping.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.