Drepturile de televizare ale Ligii I ar putea fi cumparate de o firma straina, iar LPF intentioneaza sa solicite de la viitorul detinator o suma minima anuala garantata de 10 milioane de dolari.

Sezonul 2007-2008 este ultimul in care
Drepturile de televizare ale Ligii I ar putea fi cumparate de o firma straina, iar LPF intentioneaza sa solicite de la viitorul detinator o suma minima anuala garantata de 10 milioane de dolari.

Sezonul 2007-2008 este ultimul in care drepturile de televizare pentru meciurile Ligii I la fotbal apartin firmei Telesport. Sefii Ligii Profesioniste de Fotbal iau in calcul organizarea unei licitatii pentru stabilirea noului proprietar, in conditii care sa avantajeze cluburile. "Vrem sa facem la fel ca UEFA si FIFA. Vom cere firmelor care vor participa la licitatie sa ne garanteze o suma minima anuala, sa zicem in jur de 10 milioane de dolari. Apoi cistigatoarea va revinde drepturile, din suma totala urmind sa ne dea 80%, dar nu mai putin de cei 10 milioane", a declarat ieri Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste. Si Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, a confirmat aceasta varianta: "Daca UEFA este atit de prospera, incercam si noi sa cistigam mai mult". Surse din Liga au declarat ca nu este exclusa varianta ca la licitatie sa participe si firme straine.

Actualul detinator, firma Telesport, ar putea pierde acest privilegiu. Totusi, Telesport a fost un partener loial pentru LPF, virind cu un avans de doua saptamini in contul Ligii 4 milioane de dolari, adica jumatate din suma totala pentru sezonul care va incepe la sfirsitul lui iulie. Contractul a pornit de acum patru ani, de la 6,075 milioane de dolari, crescind in fiecare an cu zece procente. Suma minima de 10 milioane de dolari nu pare a fi un impediment pentru viitorul detinator, din moment ce acum se platesc 8 fara participarea unui platitor consacrat, TVR. In plus, campionatul a devenit mult mai atractiv, sansa de a ajunge direct in grupele Champions League din postura de campioana animind competitia. Prevederile europene recomanda ca exclusivitatea pentru drepturile de televizare a competitiilor sportive sa nu fie mai mare de trei ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.