Situatia din Kosovo, experienta Romaniei ca tara de tranzitie, raporturile UE-China au figurat pe ordinea de zi a intilnirii dintre o delegatie a Partidului Socialistilor Europeni - din care a facut parte si Mircea Geoana - si presedintele Chinei, Hu
Situatia din Kosovo, experienta Romaniei ca tara de tranzitie, raporturile UE-China au figurat pe ordinea de zi a intilnirii dintre o delegatie a Partidului Socialistilor Europeni - din care a facut parte si Mircea Geoana - si presedintele Chinei, Hu Jintao, a declarat pentru NewsIn liderul PSD.

Mircea Geoana a declarat vineri ca rezultatele convorbirilor intre cele doua delegatii au fost extrem de fructuoase, liderul PSD apreciind in special "modul extrem de cald in care presedintele Hu Jintao s-a referit la Romania".

Liderul PSD sustine ca, in calitatea sa de reprezentant al unui partid de stinga roman, a tinut sa abordeze in mod special cu Jintao subiecte precum situatia din Kosovo, avind in vedere ca Republica Populara Chineza este membra in Consiliul Permanent de Securitate al ONU, despre relatiile UE-Rusia sau despre tranzitia in tarile Europei de Est. "Partea chineza s-a aratat extrem de interesata de tranzitia tarilor din Europa de Est si de strategiile acestora de combatere a polarizarii sociale, lucru cu care se confrunta si China", a declarat Geoana. In acest sens, PSD va organiza alaturi de PES, la Bucuresti, anul viitor o dezbatere speciala pe acest subiect, la care vor fi invitati si reprezentanti ai Partidului Comunist Chinez, a informat liderul social-democrat.

Mircea Geoana a efectuat o vizita de trei zile la Beijing, alaturi de o delegatie a PES, condusa de presedintele Poul Nyrup Rassmusen. Conform unui comunicat PES, delegatia socialista a pledat in cadrul intilniri cu liderii Partidului Comunist Chinez pentru intarirea colaborarii UE-China in lupta impotriva schimbarilor climatice, dar si pentru imbunatatirea situatiei drepturilor omului si a muncitorilor din China.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.