Proprietarii de locuinte din ansamblul Baneasa Rezidential vor beneficia de scoala, gradinita, generoase spatii verzi si chiar si de biserica.

Proiectul Baneasa este unul dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare urbana din Europa, totalizind peste un milion de metri patrati construiti pe un teren de 221 de hectare. Potrivit investitorilor, principalele valori pe care le sustine Baneasa sint integrarea, calitatea, diversitatea si „verde". Integrarea se refera la faptul ca proiectul va fi o parte integranta a Capitalei, o zona deschisa tuturor, si va asigura locuri de munca, spatii de locuit, de lucru si comerciale de care vor beneficia toti locuitorii Bucurestiului. Calitatea se refera atit la constructiile care vor exista in Baneasa, materialele folosite si design, cit si la calitatea vietii pe care o propune - „tihnita, aproape de natura, impreuna cu familia". Baneasa este „verde" in sensul ca va ingloba in peisajul arhitectural peste 50 ha de vegetatie si va opta pentru o abordare proecologica in tot ceea ce va realiza.

Baneasa este poarta de intrare in Bucuresti, dinspre Aeroportul International „Henri Coanda", pe DN 1. Centrul Baneasa este legat de Capitala prin diverse cai de comunicatii precum: drumul national 1, soseaua de centura si viitoarea linie de metrou usor. Partea de nord a orasului este cea care s-a dezvoltat cel mai mult in ultimii ani si a devenit o zona de top datorita faptului ca se afla atit in apropierea lacurilor si padurii, cit si a centrului orasului, la doar 10 minute de mers cu masina. Accesul in Baneasa se va face prin 12 puncte principale, opt pentru zona comerciala si de afaceri, pe latura vestica, si patru pentru zona rezidentiala.

Liniile de transport public cu care se poate ajunge in centrul Baneasa sint: 148, 301, 304 si traseul 783. La acestea se adauga alte mijloace de transport in comun private. Din infrastructura centrului Baneasa fac parte construirea a doua poduri pentru imbunatatirea traficului pe DN 1 ce vor fi gata in acest an, precum si construirea drumurilor de acces din DN 1 si din Strada Iancu Nicolae. Infrastructura proiectului cuprinde nu mai putin de 20 de hectare de drumuri publice. „Prin cele 20 de hectare de drumuri publice, aferente proiectului, se va asigura fluidizarea traficului rutier in zona", ne-a spus Alin Negulescu, director vinzari Baneasa Rezidential. Proiectul va cuprinde o zona rezidentiala aerisita si spatioasa (Baneasa Rezidential), un parc de afaceri modern (Baneasa Business&Technology Park) si una dintre cele mai intinse zone comerciale din sud-estul Europei (Baneasa Comercial). Investitia totala a proiectului imobiliar Baneasa se ridica la 1,2 miliarde de euro.

Zona Rezidentiala va fi compusa atit din apartamente in cladiri si in vile, precum si din vile individuale, cu 4.000-5.000 de unitati locative. Proiectul, care de altfel se afla in plina dezvoltare, va avea o identitate arhitectonica unica, va fi un minioras construit din temelii dupa toate regulile urbanistice moderne, in care casele cu gradini mari si apartamentele cochete vor alterna cu parcuri, spatii de joaca si terenuri de sport. Baneasa va functiona dupa un set de reguli comunitare care vor contribui la crearea unui climat sigur si sanatos, a unei atmosfere placute si relaxante. „Zona Rezidentiala Baneasa este un minioras cu personalitate, dotat cu toate facilitatile, in care se va putea dezvolta o comunitate puternica in adevaratul sens al cuvintului", a mai spus Alin Negulescu. Zona Rezidentiala se integreaza perfect intregului ansamblu Baneasa, dar si Capitalei, pentru ca respecta traditia locala si gustul bucurestenilor pentru locuinte cochete, inconjurate de verdeata.

Vilele si cladirile de apartamente sint proiectate a fi inconjurate de gradini generoase, iar locuitorii vor avea in imediata apropiere nu doar parcuri, spatii de joaca pentru copii si terenuri de sport, ci si toate facilitatile necesare vietii de zi cu zi. Nu vor lipsi din cartier centrul medical, magazine, scoala, gradinita. Mai mult, locuitorii si vizitatorii centrului se vor putea reculege in biserica care se va ridica in cartier. In ansamblul de cladiri cu apartamente se regasesc 12 tipuri principale de apartamente, care sint impartite in patru categorii: apartament cu 1 dormitor, apartament cu 2 dormitoare, apartament cu 3 dormitoare si penthouse. La nivelul parterului se afla apartamentele-gradina, la nivelurile curente sint amplasate unitatile rezidentiale, iar ultimele niveluri sint rezervate apartamentelor panoramice tip penthouse. Cum accesul auto se asteapta sa fie preponderent in noul cartier, se acorda o mare atentie facilitatilor de circulatie interna, acces si parcare, aici fiind incluse pasajele pietonale si pentru biciclete, pistele de alergare, precum si decorarea stradala ultramoderna.

Cel mai premiat proiect din Sud-Estul Europei Proiectul Baneasa a fost cel mai premiat proiect imobiliar la Gala Premiilor Europa Property, in cadrul festivitatii dedicate industriei imobiliare din sud estul Europei. Proiectul a cistigat trei premii, la toate cele trei categorii ale concursului. Astfel, Baneasa Comercial a primit distinctii pentru „cel mai bun proiect de retail" si pentru „cel mai bine realizat proiect", iar Baneasa Investments este considerat a fi „cel mai bun dezvoltator imobiliar al anului 2006". „A fost o onoare pentru noi sa primim aceste premii acordate de Europa Property. Ele reprezinta inca o dovada a realizarilor noastre in dezvoltarea proiectului Baneasa, dar si o recunoastere clara a contributiei pe care Romania o aduce peisajului imobiliar din regiune", a spus Michael Lloyd, CEO Baneasa Developments. Scopul evenimentului a fost de a oferi recunoastere internationala celor mai bune proiecte imobiliare din regiune.

Citeste mai mult despre Proiectul imobiliar Baneasa Rasfoieste suplimentul la http://rezidential.cotidianul.ro/ Baneasa, miniorasul de peste un miliard de euro Proiectul imobiliar Baneasa este cea mai mare investitie anuntata pina acum in Romania. Investitorii se pregatesc deja sa lanseze cea de-a doua faza a proiectului rezidential. Metroul va ajunge in Baneasa Rezidential Proprietarii de locuinte din ansamblul Baneasa Rezidential vor beneficia de scoala, gradinita, generoase spatii verzi si chiar si de biserica. Locuinta aproape de locul de munca si de mall In Baneasa, linga ansamblul rezidential se vor construi un centru comercial si un parc de afaceri. Vedetele: Apartamentele cu doua dormitoare Cele mai cautate unitati locative din ansamblul Baneasa Rezidential au fost locuintele cu doua dormitoare. Apartamente doar cu finisaje din import Pentru a-i convinge pe loc eventualii cumparatori de apartamente, dezvoltatorul complexului rezidential Baneasa a dispus ca locuintele sa fie dotate cu finisaje de calitate. Creditul cu rata de pina la 65% din venit Pentru achizitionarea unui apartament in cadrul acestui ansamblu rezidential variantele de plata sint creditul bancar si achitarea esalonata a apartamentului. Structura pentru 8,5 grade pe scara Richter Cladirile din ansamblul Baneasa sint construite sa reziste la cutremure mai mari de 8 grade pe scara Richter. Dezvoltatorul spune ca, la un astfel de cutremur, nici macar finisajele nu vor avea de suferit. Interviu. „Vom reduce putin suprafetele, astfel ca preturile apartamentelor vor fi accesibile" Componenta rezidentiala a proiectului Baneasa intra in a doua faza de dezvoltare. In luna septembrie vor incepe vinzarile noilor apartamente, care difera destul de mult de cele disponibile in prima faza. Mai multe detalii despre proiectul rezidential Baneasa puteti afla din interviul acordat pentru Rezidential de Alin Negulescu, director de vinzari in cadrul Baneasa Rezidential.