De zici ca nu mai avem opozitie, ceea ce este corect, Basescu este singurul care reprezinta tantos contra.
Presedintele, care se crede si prim ministru, ataca proiectul, culmea, dintr-o directie liberala, si ameninta ca nu-l va promulga decat a
De zici ca nu mai avem opozitie, ceea ce este corect, Basescu este singurul care reprezinta tantos contra.
Presedintele, care se crede si prim ministru, ataca proiectul, culmea, dintr-o directie liberala, si ameninta ca nu-l va promulga decat atunci cand premierul ii va fundamenta negru pe alb sursele de finantare. Dar nu este nici atat de liberal, si nici atat de prost, incat sa retrimita legea in Parlament, la revizuit. Ar fi sinucidere curata, la anul se reintorc alegerile, si nu isi permite sa lase PD fara procente. O sa spuneti ca la anul vor avea loc alegeri parlamentare, nu prezidentiale, si ca bat campii. Ba' prezidentiale vor fi, PD va castiga sau va muri pentru Traian. Liberalii spera intr-o noua guvernare, intoarsa pe dos, PSD la carma si ei la pagaie (un fel de sapa de partid si de stat) motiv pentru care isi permit sa faca giumbuslucuri social-democrate cu o dezinvoltura si un talent pe care le mai regasim doar in operele batranului cotcar Ion Iliescu.
In caz de esec, nota de plata o sa ajunga la democrati, daca nu cumva se va ineca Basescu la vreun mall si uita data alegerilor. Sau la PSD, daca imbatraneste Geoana suficient pentru a deveni grizonat si credibil, asa a vazut el intr-o poza de familie. In ambele cazuri, falimentul sistemului de pensii nu-i va privi pe liberali.
Sunt si doua sperante de rezerva: patura pensionarilor se va subtia ca foaia de tigara, la fel cum s-au prapadit cuminti veteranii de razboi si vaduvele lor vinovate, pana n-au mai constituit un pericol pentru buget, sau miracolul economic prognozat ne va lua pe toti ca din oala, si atunci sa ne fie de bine, ca noi am vrut-o si ei au copt-o.
Altfel, pensionarii sunt cei mai usor de mituit, incercati sa luati un vot cu 20 de lei de la un om in putere. N-o sa-l puteti duce. Este nesimtire curata, ca iresponsabilitatea cere minte, atitudinea tuturor guvernelor care promit fara nici o acoperire o viata mai buna si mai dreapta pe ultima suta de metri. Batranii de azi nu vor putea trai mai bine. Nu mai au timp. Am vazut pensionari, vorbesc de fosti bugetari, care sambata isi curata MG-ul sau Rolls-ul de colectie cu naturaletea cu care bunicul meu isi lustruia piciorul de lemn (pe al bun l-a uitat prin Crimeea, sau prin imprejurimi) am mai surprins altii care se sarutau fara nici o rusine pe ferry-boat sub clar de luna. Dar in ultimii cincizeci de ani tara lor a produs cat nu poate fura PSD in o mie de ani. Tot ceea ce poate face statul roman, fara sa se sinucida, este sa gestioneze aceasta mizerie. Pensii omenesti, in alta viata.
Aceasta paruiala de duzina, care implica vreo sase milioane de pensionari, cere o caruta de voturi. Altfel, cine si-a inchipuit ca Basescu va fi presedintele tuturor romanilor sau ca Tariceanu va putea guverna de capul lui ori este prostanac, ori perus cu acte.
Mai nou si Basescu cere prietenie PSD, dar numai fara Hrebe si Iliescu. Ceea ce devoaleaza un plan mai secret ca harta metoului din Bucuresti: PD tanjeste sa inlocuiasca PNL, in alianta naturala cu PSD. Nu degeaba miorlaie Basescu la Rus si Dancu. Singura buturuga in calea noii cardasii politice este vetustul Iliescu, care isi permite din reflex sa ceara alta suspendare. Este batran si simte el ceva.
Peste toata aceasta constructie politica de sa-ti stea minte in coada, Basescu sicaneaza din talent, asta i s-a reprosat tot timpul, dribleaza prea mult, mai tine un pic Guvernul la dospit, doar-doar l-o lovi icterul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.