Comisia de privatizare a fostei uzine de automobile Daewoo Craiova a validat, ieri, documentele de participare depuse de singurul ofertant, producatorul american Ford, si va incepe, saptamana viitoare, luni, negocierile cu investitorul selectat, urma
Comisia de privatizare a fostei uzine de automobile Daewoo Craiova a validat, ieri, documentele de participare depuse de singurul ofertant, producatorul american Ford, si va incepe, saptamana viitoare, luni, negocierile cu investitorul selectat, urmand sa finalizeze tranzactia pana la 1 septembrie. Cutia cu documentele de participare a fost deschisa in prezenta presei. Cel mai probabil, Fiesta va fi modelul fabricat in Banie.
Presedintele comisiei desemnate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) Sebastian Vladescu, a declarat ca, la o prima verificare, documentele de precalificare sunt conforme cu cele solicitate. Documentele urmeaza sa fie analizate in continuare de catre avocati, pentru a certifica indeplinirea cerintelor.
Dupa ce consilierii legali isi vor da avizul, comisia va deschide oferta tehnica si cea financiara, in prezenta reprezentantilor Ford, luni, 9 iulie, a spus Vladescu. Tot luni, membrii comisiei vor incepe negocierile cu Ford. El considera ca tranzactia va fi incheiata pana la 1 septembrie 2007. El a exclus, raspunzand unei intrebari a presei, posibilitatea repetarii scenariului de la privatizarea CEC, in care statul nu a finalizat tranzactia, intrucat a considerat pretul oferit ca fiind prea mic.
"Cred ca povestea CEC nu se va repeta in cazul Automobile Craiova. Acest proces nu se va impiedica de pretul oferit de Ford. Potentialele probleme vor fi cele legate de ajutorul de stat sau de datoriile istorice", a spus Vladescu. In ceea ce priveste facilitatile, Vladescu a precizat ca Ford ar putea beneficia de facilitati din partea statului doar conform legislatiei europene si daca le va solicita. "Nu vrem sa fie nevoie de o lege speciala pentru privatizarea Automobile Craiova", a spus seful comisiei, referitor la posibilitatea ca Ford sa primeasca facilitati.
La randul sau, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a spus ca, prin aceasta privatizare, zona Olteniei si orasul Craiova vor cunoaste o dezvoltare importanta.
Daewoo Automobile a rascumparat anul trecut actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de automobile, pentru 60 de milioane de dolari. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.