Festivalul Callatis va fi transmis de Antena 1, va fi calcat de mai multi artisti straini si are la dispozitie un buget mai dolofan, de aproape 400.000 de euro.Adelina Elisei, proaspata
iubita a lui Chivu Sint citeva dintre modificarile importante aduse editiei Callatis preluate de Antena 1, care va incepe pe 9 si se va termina pe 15 iulie. Prezentatorii Dan Negru si Adelina Elisei, stirista sportiva de la Antena 3 si proaspata iubita a lui Chivu, vor anunta, la rindu-le, alte premiere: Salonul Artistilor Romani de Pretutindeni si Callatis Eurotour. In cadrul acestuia din urma, un corespondent itinerant poposeste acasa la romanii din citeva mari orase europene. „Pentru turneu ne-a dat o mina de ajutor si Ministerul Culturii, care ne-a alocat 65.000 de euro. E o editie cu un buget mai mare decit precedenta. Daca anul trecut am avut la dispozitie mai putin de 300.000 de euro, acum avem aproape 400.000", ne-a declarat regizorul Cornel Diaconu, de la Aldaco Film, organizatorul festivalului. Tot el ne-a lamurit care e motivul pentru care, dupa ani buni, Callatis a parasit TVR 2: „Situatia incerta de la TVR. Echipa TVR cu care am lucrat a fost extraordinara si poate merita mai mult...". Tot din acest an, o comunitate romaneasca va fi declarata invitat special. In 2007, acesta va fi Serbia. Alta noutate: romancele inscrise la Miss Diaspora vor putea fi vazute de spectatori in fiecare seara a saptaminii festivaliere.

In program ramine ca mostenire seara tematica. Luni, sub titlul „Euro-Callatis", are loc deschiderea, dar si startul concursului Miss Diaspora. Cea mai frumoasa romanca din lume va fi aleasa duminica, la festivitatea de ramas-bun. In seara de 9 iulie vor urca pe scena Alb Negru, Anna Lesko, Benone Sinulescu&Millenium, 3rei Sud Est. Marti, la „Iubirile Verii", va avea loc o trecere in revista a cintecelor care se lupta pentru „hitul verii". In recital, 2 Unlimited si Paula Seling. Daca e miercuri, e folclor. Si inca prezentat de Maria Dragomiroiu. Ea ii va invita pe scena pe colegii Sava Negrean Brudascu, Veta Biris, Aurel Tamas, Cornelia si Lupu Rednic. In seara Radio Romania Callatis, de joi, vor cinta Loredana&Band, Alexandra&Crush, Elena&Band, Simplu, Proconsul, Margareta Pislaru, Andra si Nicolas Cantoro, detinator al unui Premiu Grammy pentru un tinar cantautor italian, in 2007. „Fabrica de stele" e seara in care Marius Moga prezinta trupe si cintareti cu mare priza la public si in care vor cinta Uniting Nations&Impact, Heaven&No Mercy. „Cocktailul Callatis" de simbata se termina cu un recital Directia 5. Duminica, festivalul ia sfirsit cu Rednex, in dialog cu Ro-Mania.