Noi cercetari arata ca femeile nu sunt mai vorbarete decat barbatii, conform unui studiu stiintific american. Potrivit unei echipe de cercetatori ai Universitatilor din Texas si din Arizona, ale caror lucrari au fost publicate in revista Science, fem
Noi cercetari arata ca femeile nu sunt mai vorbarete decat barbatii, conform unui studiu stiintific american. Potrivit unei echipe de cercetatori ai Universitatilor din Texas si din Arizona, ale caror lucrari au fost publicate in revista Science, femeile si barbatii pronunta in fiecare zi un numar echivalent de cuvinte.
Femeile pronunta in jur de 16.215 cuvinte, iar barbatii 15.669, diferenta fiind de 546 de cuvinte. Mica diferenta intre numarul de cuvinte constatata intre sexe nu este considerata semnificativa statistic, au afirmat cercetatorii. Aceste cifre sunt departe de cliseele invechite care afirmau ca femeile ar pronunta cate 20.000 de cuvinte zilnic fata de doar 7000 atribuite barbatilor. Cercetatorii au studiat cu niste inregistratoare numerice foarte discret amplasate utilizarea cotidiana a cuvantului printre circa 400 de studenti din grupuri echivalente de barbati si femei in SUA si in Mexic. Psihologii au masurat sase grupuri in timpul unor perioade care variau intre doua si zece zile, iar inregistrarile le-au facut intre anii 1998 si 2004. Subiectii purtau aparate numerice care le inregistrau discret conversatiile timp de 17 ore zilnic. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.