Pentru achizitionarea unui apartament in cadrul acestui ansamblu rezidential variantele de plata sint creditul bancar si achitarea esalonata a apartamentului.

Baneasa Investments a incheiat un parteneriat cu Alpha Bank pentru acordarea de credite ipotecare in vederea achizitionarii de locuinte in acest ansamblu rezidential. Astfel, doritorii pot opta pentru creditul Alpha Housing cu o dobinda fixa in primii doi ani de 6,9% pentru euro, 7,9% pentru dolari si 8,9% in cazul unui credit in lei. Noile norme de creditare inlesnesc accesul la un credit pentru cei care vor sa achizitioneze o locuinta, deoarece avansul este mai mic, iar gradul de indatorare a crescut cu 30%. Perioada de rambursare in cazul contractarii unui astfel de credit este de pina la 30 de ani. Avansul standard este de 15% din pretul locuintei. In ceea ce priveste gradul de indatorare, acesta este de 65%.

Comisioanele sint un factor de crestere a costurilor unui credit. In cazul creditului pentru achizitionarea unei locuinte in proiectul rezidential Baneasa se solicita un singur comision, la acordarea creditului, de 2%, dar nu mai putin de 120 de euro. In cazul rambursarii anticipate, se va achita un comision de 4% in primii patru ani si de 2% dupa aceea. Creditele nu au limita de suma. Cei care vor opta pentru aceasta varianta vor fi obligati sa asigure locuinta impotriva oricarui risc, iar polita va fi cesionata bancii. Nu este nevoie de giranti, singura garantie urmind a fi ipoteca asupra imobilului achizitionat sau care urmeaza sa fie construit.

Solicitantul trebuie sa aiba cel putin 21 de ani, iar imprumutul trebuie restituit pina la virsta de 70 de ani. Acesta trebuie sa fie cetatean roman, rezident, sau cetatean strain, rezident care lucreaza in Romania, dar poate solicita un imprumut si un cetatean roman nerezident care lucreaza in strainatate in baza unui contract de munca legal. Venitul net minim necesar este de 200 de euro/familie, dar se vor lua in calcul o gama foarte larga de venituri pentru care se aduc documente justificative, inclusiv cele provenite din alte surse decit cele salariale, cum ar fi pensii, drepturi de autor, chirii, dividende, venituri din profesii liberale etc. Actele necesare sint: cererea de credit, declaratia acord, cartea de identitate, certificatul de casatorie, copie dupa cartea de munca, adeverinta de salariu din care sa rezulte veniturile salariale pe ultimele trei luni, iar in cazul primelor, orelor suplimentare sau al altor stimulente cu caracter permanent, trebuie mentionate veniturile pentru ultimele 12 luni.

Plata in etape Pe linga creditul bancar, cumparatorii mai au varianta achizitionarii unui apartament prin metoda de finantare propusa de investitor. „Din pretul locuintei se plateste un avans de 30%, iar 5% se achita la receptie. Restul sumei se poate imparti in citeva rate care vor putea fi achitate in timp, pina la finalizarea lucrarii", spune Alin Negulescu, director de vinzari pentru Baneasa Rezidential.

Rasfoieste suplimentul la http://rezidential.cotidianul.ro/ Citeste mai mult despre Proiectul imobiliar Baneasa Baneasa, miniorasul de peste un miliard de euro Proiectul imobiliar Baneasa este cea mai mare investitie anuntata pina acum in Romania. Investitorii se pregatesc deja sa lanseze cea de-a doua faza a proiectului rezidential. Metroul va ajunge in Baneasa Rezidential Proprietarii de locuinte din ansamblul Baneasa Rezidential vor beneficia de scoala, gradinita, generoase spatii verzi si chiar si de biserica. Locuinta aproape de locul de munca si de mall In Baneasa, linga ansamblul rezidential se vor construi un centru comercial si un parc de afaceri. Vedetele: Apartamentele cu doua dormitoare Cele mai cautate unitati locative din ansamblul Baneasa Rezidential au fost locuintele cu doua dormitoare. Apartamente doar cu finisaje din import Pentru a-i convinge pe loc eventualii cumparatori de apartamente, dezvoltatorul complexului rezidential Baneasa a dispus ca locuintele sa fie dotate cu finisaje de calitate. Creditul cu rata de pina la 65% din venit Pentru achizitionarea unui apartament in cadrul acestui ansamblu rezidential variantele de plata sint creditul bancar si achitarea esalonata a apartamentului. Structura pentru 8,5 grade pe scara Richter Cladirile din ansamblul Baneasa sint construite sa reziste la cutremure mai mari de 8 grade pe scara Richter. Dezvoltatorul spune ca, la un astfel de cutremur, nici macar finisajele nu vor avea de suferit. Interviu. „Vom reduce putin suprafetele, astfel ca preturile apartamentelor vor fi accesibile" Componenta rezidentiala a proiectului Baneasa intra in a doua faza de dezvoltare. In luna septembrie vor incepe vinzarile noilor apartamente, care difera destul de mult de cele disponibile in prima faza. Mai multe detalii despre proiectul rezidential Baneasa puteti afla din interviul acordat pentru Rezidential de Alin Negulescu, director de vinzari in cadrul Baneasa Rezidential.