Dupa Mircea Sandu, si Dragomir vrea schimbarea regulile delegarilor arbitrilor, propunind repartizarea fluierasilor prin tragere la sorti.

In mod cert, vara aceasta a fost una dintre cele mai agitate pentru arbitrajul romanesc in ultim
Dupa Mircea Sandu, si Dragomir vrea schimbarea regulile delegarilor arbitrilor, propunind repartizarea fluierasilor prin tragere la sorti.

In mod cert, vara aceasta a fost una dintre cele mai agitate pentru arbitrajul romanesc in ultimii 17 ani. Tonul l-a dat Mircea Sandu, care a ravasit componenta listei cu arbitri pentru sezonul 2006-2007 si modul in care se vor face delegarile, iar din spate vine puternic Dumitru Dragomir. Seful LPF ar dori o masura care sa vina in contradictie cu intentiile Nasului: Sandu l-a desemnat pentru delegarea arbitrilor pe Ionut Lupescu, Dragomir vrea tragere la sorti, in prezenta presedintilor cluburilor, fara nici un criteriu de selectie si fara recuzari. "Facem delegarile pentru trei etape. Ce daca un arbitru din Galati arbitreaza Otelul sau daca pe altul sortii il trimit de trei ori consecutiv sa fluiere aceeasi echipa? La spanioli cum se poate?", a spus Dragomir. Desi interesanta, masura are citeva neajunsuri majore. In primul rind, in Spania nu opereaza sistemul suspendarilor dupa fiecare etapa in care un arbitru a gresit, masurile disciplinare fiind luate la sfirsitul sezonului. In Liga I au fost runde care au decimat lotul A, iar in cazul in care aceasta situatie s-ar repeta, ar aparea probleme mari pentru etapele urmatoare. "Ce daca vin presedintii saptaminal la Bucuresti, au bani destui!", a rezolvat Mitica problema deselor deplasari in Capitala pentru sefii cluburilor. Dragomir a mai spus ca are acordul de principiu al unor presedinti, iar daca majoritatea va fi de acord cu aceasta idee o va sustine in fata Comisiei Centrale a Arbitrilor.

UEFA merge insa pe varianta clasica. Forul european a decis ca arbitrul Alexandru Tudor va oficia la centru meciul dintre cistigatoarea din dubla Marsaxlokk FC (Malta) - FK Sarajevo (Bosnia-Hertegovina) si KRC Genk (Belgia), contind pentru preliminariile Ligii Campionilor. De asemenea, Sebastian Coltescu, Alexandru Deaconu si Augustus Constantin vor arbitra in Cupa UEFA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.