Pentru a-i convinge pe loc eventualii cumparatori de apartamente, dezvoltatorul complexului rezidential Baneasa a dispus ca locuintele sa fie dotate cu finisaje de calitate.

Toate apartamentele ansamblului rezidential Baneasa vor fi dotate cu pardoseli calde in spatiile de zi, de noapte si holuri si cu pardoseli reci in camerele de baie si bucatarii. Pardoseala calda, pe care proprietarii vor putea umbla si desculti, in cazul ansamblului Baneasa inseamna parchet. Parchetul cu care vor fi pardosite camerele este triplu stratificat, are stratul superior din lemn masiv de patru milimetri, iar modelul de dispunere a placilor este tesatura englezeasca.

Pardoseala rece care se foloseste in baie si bucatarie este gresia ceramica. Pardoselile reci sint recomandate pentru aceste incaperi pentru ca se murdaresc usor si sint spalate mai des. Cei care vor locui in Baneasa Rezidential vor putea pasi pe holurile de nivel ale cladirilor pe pardoseli de piatra. De asemenea, scarile interioare ale locuintelor vor fi placate cu placi de piatra, la fel si holurile de intrare in fiecare corp din ansamblu. Pentru siguranta locatarilor, placajele de pe scarile interioare vor fi tratate antiderapant.

Peretii interiori vor fi finisati in sistem de tencuieli uscate. Peste aceasta tencuiala se vor aplica vopsele lavabile sau placi ceramice, gen faianta. Peretii interiori care vor fi tip diafragme de beton armat sau zidarie de caramida se placheaza cu panouri de gips-carton, intr-un strat, peste care se aplica vopsele lavabile de interior. Peretii si tavanele bailor si bucatariilor vor fi placate cu panouri de gips-carton. Crearea de mucegai este exclusa intrucit placile de gips-carton, vor tratate hidrofug. Fatadele cladirilor sint realizate folosind sistemul termoizolant pentru pereti exteriori, in doua variante ale finisajului exterior: tencuieli decorative si caramida de placare. Stratul termoizolant este realizat din polistiren expandat pentru fatada peste cota soclului cladirilor si polistiren extrudat, folosit in special pentru zona soclului cladirilor, unde solicitarile mecanice si de umiditate sint mai importante.

Cei care vor cumpara apartamente in blocurile ansamblului din Baneasa vor beneficia de timplarii exterioare din aluminiu cu vitrari termorezistente si profile tricamerale cu rupere de punte termica. Timplaria interioara va fi compusa din usi solide din lemn importate din Italia. „Spatiile tehnice aflate la subsolul cladirilor vor beneficia de usi din metal, cu o rezistenta la foc de 45-90 de minute, in functie de rolul ce le revine in caz de incendiu, conform normativelor tehnice in vigoare", a spus Cristian Cirjan, Director General Baneasa Rezidential. Pentru a face viata locatarilor mai frumoasa, atit pe timp de iarna, cit si pe timp de vara, toate apartamentele vor avea in dotare instalatii termice si de conditionare a aerului. „Agentul de incalzire are ca sursa centrala termica murala individuala in compensatie si un sistem de evacuare a gazelor prin cos de fum colectiv, din otel inoxidabil", a explicat Cristian Cirjan. Conditionarea aerului va fi asigurata prin echipamente de climatizare care functioneaza cu freon ecologic, aceasta fiind folosita exclusiv doar pentru racirea locuintelor.

Apartamentele vor fi delimitate intre ele si de casa scarii si holuri de pereti de caramida de 25 de centimetri grosime. Pentru compartimentarile interioare ale apartamentelor se folosesc pereti realizati din panouri de gips-carton montate pe structura metalica usoara. „Sistemele de pereti de compartimentare din gips-carton se comporta foarte bine in privinta izolatiei fonice, precum si a rezistentei la foc, si nu au o greutate prea mare", a precizat Cristian Cirjan. Sistemul este si foarte rezistent si cintareste intre 25 si 50 de kilograme pe metrul patrat. Parcarile, boxele individuale si spatiile necesare serviciilor tehnice vor fi integrate in subsolul cladirilor, pentru o folosire cit mai eficienta a spatiului. „Utilizarea structurii subterane ofera si avantaje estetice, pentru ca permite reducerea numarului de rampe de acces si amenajarea mai multor spatii verzi sau dedicate copiilor", a adaugat Cristian Cirjan. In plus, cladirile sint proiectate in asa fel incit, in cazul unui cutremur, finisajele, atit cele exterioare, cit si cele interioare, nu vor avea de suferit. „Datorita peretilor structurali din beton armat, deformatiile orizontale din timpul unui seism sint reduse, ceea ce asigura confort si siguranta structurala si o protectie corespunzatoare a finisajelor, atit interioare, cit si exterioare", a precizat Cristian Cirjan. Pe linga dotarile apartamentelor in bloc, dotarile standard ale celor in vile au in plus video-interfon, sistem de comunicatie tip NEN (new generation network) si sistem de alarma centralizat cu senzori de miscare, fum etc. Tot un plus pentru apartamentele in vila sint si parapetele transparente ale balcoanelor si placile de piatra care acopera suprafata acestora.

Multa comoditate Echiparea locuintelor este facuta tot in ideea obtinerii unui confort ridicat. „Sistemul de aer conditionat a fost si el ales ca urmare a calitatilor care asigura un confort ridicat de locuire. Componente cum ar fi sistemul de video-interfon si jaluzelele comandate electric de la ferestrele dormitoarelor intregesc sistemul de echipare orientat spre asigurarea confortului locatarilor", spune arhitect Radu Grosu, coordonatorul echipei de arhitecti a proiectului Baneasa.

Rasfoieste suplimentul la http://rezidential.cotidianul.ro/ Citeste mai mult despre Proiectul imobiliar Baneasa Baneasa, miniorasul de peste un miliard de euro Proiectul imobiliar Baneasa este cea mai mare investitie anuntata pina acum in Romania. Investitorii se pregatesc deja sa lanseze cea de-a doua faza a proiectului rezidential. Metroul va ajunge in Baneasa Rezidential Proprietarii de locuinte din ansamblul Baneasa Rezidential vor beneficia de scoala, gradinita, generoase spatii verzi si chiar si de biserica. Locuinta aproape de locul de munca si de mall In Baneasa, linga ansamblul rezidential se vor construi un centru comercial si un parc de afaceri. Vedetele: Apartamentele cu doua dormitoare Cele mai cautate unitati locative din ansamblul Baneasa Rezidential au fost locuintele cu doua dormitoare. Apartamente doar cu finisaje din import Pentru a-i convinge pe loc eventualii cumparatori de apartamente, dezvoltatorul complexului rezidential Baneasa a dispus ca locuintele sa fie dotate cu finisaje de calitate. Creditul cu rata de pina la 65% din venit Pentru achizitionarea unui apartament in cadrul acestui ansamblu rezidential variantele de plata sint creditul bancar si achitarea esalonata a apartamentului. Structura pentru 8,5 grade pe scara Richter Cladirile din ansamblul Baneasa sint construite sa reziste la cutremure mai mari de 8 grade pe scara Richter. Dezvoltatorul spune ca, la un astfel de cutremur, nici macar finisajele nu vor avea de suferit. Interviu. „Vom reduce putin suprafetele, astfel ca preturile apartamentelor vor fi accesibile" Componenta rezidentiala a proiectului Baneasa intra in a doua faza de dezvoltare. In luna septembrie vor incepe vinzarile noilor apartamente, care difera destul de mult de cele disponibile in prima faza. Mai multe detalii despre proiectul rezidential Baneasa puteti afla din interviul acordat pentru Rezidential de Alin Negulescu, director de vinzari in cadrul Baneasa Rezidential.