Pentru imbunatatirea acuitatii vizuale trebuie sa mancam morcovi? Adevarat. Morcovii sunt o buna sursa de vitamina A. Carenta de vitamina A se manifesta prin scaderea acuitatii vizuale, care poate fi asociata cu uscaciune oculara si cutanata.

Dupa instalarea menopauzei, femeile nu mai pot ramane insarcinate? Fals. O data cu inaintarea in varsta, capacitatea de reproducere scade la femei. Totusi, riscul unei sarcini nedorite se pastreaza in primii doi ani de la instalarea menopauzei, daca femeile nu se protejeaza.

Lotiunea tonica trebuie folosita in fiecare seara? Adevarat. Specialistii ne sfatuiesc sa ne curatam tenul in fiecare seara cu demachiant, apoi apa si lotiune tonica. Aceasta ordine este obligatorie, deoarece lotiunea improspateaza, dezinfecteaza pielea si inlatura resturile de demachiant.

Tahicardia (cresterea ritmului cardiac) este o reactie normala a organismului dupa un efort fizic? Adevarat. Cresterea ritmului cardiac poate fi o reactie normala a organismului la un efort fizic sau mental, in timpul digestiei sau la cresterea temperaturii corpului. In mod normal, inima are intre 60 si 100 de batai pe minut. Tahicardia inseamna peste 100 de batai pe minut.

Magneziul asigura functionarea normala a celulei nervoase? Adevarat. Lipsa magneziului da o stare de confuzie, de dezorientare, insomnie, lipsa de concentrare, stari depresive.