O absolventa a Colegiului "Calistrat Hogas" din Piatra Neamt, care a sustinut, ieri, ultima proba a examenului de Bacalaureat la educatie fizica, a suferit un traumatism la coloana lombara si a fost transportata la Unitatea de Primire Urgente, transm
O absolventa a Colegiului "Calistrat Hogas" din Piatra Neamt, care a sustinut, ieri, ultima proba a examenului de Bacalaureat la educatie fizica, a suferit un traumatism la coloana lombara si a fost transportata la Unitatea de Primire Urgente, transmite Mediafax. "A fost un accident nefericit, petrecut in timpul exercitiului de gimnastica. Candidatei i s-au acordat primele ingrijiri medicale in centrul de examen (de medicul delegat sa asiste la proba - n.r.), apoi a fost transportata la spital. Noi am facut imediat demersurile necesare la Comisia Nationala de Bacalaureat, astfel incat tanara sa nu rateze Bacalaureatul din cauza unui astfel de accident. S-a obtinut aprobarea de a-i fi recunoscuta proba pe baza rezultatelor obtinute pana in momentul accidentarii si inregistrate ca atare de membrii comisiei de examen", a declarat Mihai Lacatusu, inspector scolar general. Proba de sport a examenului de bacalaureat s-a desfasurat pe ploaie, in judetul Maramures, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean considerand ca nu existau motive pentru reprogramarea ei. Purtatorul de cuvant al institutiei, Pavel Filip, a precizat ca in toate centrele de examinare din judet ultima proba a examenului de bacalaureat a fost lipsita de incidente, chiar daca la primele ore ale diminetii au existat temeri ca educatia fizica va trebui amanata din cauza conditiilor meteo nefavorabile. "S-a decis ca proba de viteza sa aiba loc pe ploaie, iar restul in salile de sport. Nicaieri nu s-a reprogramat proba la educatie fizica", a declarat Pavel Filip. In Maramures, 1.973 de absolventi de clasa a XII-a au ales educatia fizica drept proba la bacalaureat, reprezentand aproape jumatate dintre candidatii inscrisi. Restul au preferat celelalte discipline pentru care au putut opta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.