Ultimile meciuri disputate la Wimblendon nu au adus surprize. Rafael Nadal si Novak Djokovici au ajuns in sferturi iar Ana Ivanovici si Venus Williams s-au calificat in semifinale turneului de mare slam.  In competitia masculina, de la Wi
Ultimile meciuri disputate la Wimblendon nu au adus surprize. Rafael Nadal si Novak Djokovici au ajuns in sferturi iar Ana Ivanovici si Venus Williams s-au calificat in semifinale turneului de mare slam.  In competitia masculina, de la Wimblendon, spaniolul Rafael Nadal s-a calificat in sferturi, al treilea turneu de Grand Slam al anului, dupa ce l-a invins in cinci seturi pe rusul Mihail Iujnai, cu scorul de 4-6, 3-6, 6-1, 6-2, 6-2. Nadal, cap de serie numarul 2, a reusit o revenire, dupa ce Iujnai, cap de serie numarul 14, a castigat primele doua seturi. Insa apoi rusul a inceput sa se planga de dureri la spate, iar Nadal a jucat tot mai bine, reusind sa castige urmatoarele trei seturi. In sferturi, Nadal il va intalni pe cehul Tomas Berdych, cap de serie numarul 7, care l-a invins pe suedezul Jonas Bjorkman, cu scorul de 6-4, 6-0, 6-7 (6/8), 6-0. De asemenea cipriotul Marcos Baghdatis, cap de serie numarul 10, s-a calificat in sferturi. Baghdatis l-a invins in optimi pe rusul Nikolai Davidenko, cu scorul de 7-6 (7/5), 7-6 (7/5), 6-3. Tabloul sferturilor a fost complectat de sarbul Novak Djokovici ( favorit nr.4) care a trecut in patru seturi de invingatorul de la Wimblendon 2001, australianul Lleyton Hewitt. In competitia rezervata juniorilor, romanul Dragos Cristian Mirtea a ratat, joi, calificarea in optimile de finala ale probei de simplu juniori de la Wimbledon. Mirtea a fost invins, in turul doi, cu scorul de 6-1, 6-3, de chilianul Ricardo Urzua, cap de serie numarul 14. DUELURI. In competitia feminina se cunosc deja semifinalistele. Sarboaica Ana Ivanovici s-a calificat in semifinale dupa ce a invins-o in sferturi pe cehoaica Nicole Vaidisova, cu scorul de 4-6, 6-2, 7-5. In semifinale, Ivanovici va juca in compania americancei Venus Williams ( tripla castigatoare la Wimblendon), in timp ce in cealalta semifinala se vor intalni belgianca Justine Henin si sportiva franceza Marion Bartoli. Venus Williams s-a calificat, joi, in semifinale dupa ce a invins-o, in doua seturi, pe rusoaica Svetlana Kuznetova, cap de serie numarul 5, cu scorul de 6-3, 6-4. Vineri, sunt programate sa se desfasoare sferturile de finala din competitia masculina si semifinalele la feminin, sambata ar trebui sa aiba loc meciurile din semifinalele la masculin si finala la feminin, iar duminica turneul se va incheia cu finala masculina. Asta daca ploaia va permite desfasurarea tuturor partidelor programate. In urmatoarele zile, prognoza meteo prevede o imbunatatire a conditiilor atmosferice.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.