Franta - Ex-premier anchetat pentru coruptie  Fostul premier francez Dominique de Villepin, anchetat in afacerea Clearstrea, a respins acuzatiile conform carora ar fi incercat sa ii strice imaginea presedintelui Nicolas Sarkozy.  Inves
Franta - Ex-premier anchetat pentru coruptie  Fostul premier francez Dominique de Villepin, anchetat in afacerea Clearstrea, a respins acuzatiile conform carora ar fi incercat sa ii strice imaginea presedintelui Nicolas Sarkozy.  Investigatorii francezi au prechezitionat casa fostului premier Dominique de Villepin, acuzat de "denunt calomnios" impotriva actualului presedinte Nicholas Sarkozy. Resedinta fostului premier a fost perchezitionata in prezenta a doi judecatori, iar momentul reprezinta ultima umbra care cade asupra administratiei fostului presedinte Jacques Chirac. Dominique de Villepin este acuzat ca ar fi comandat o ancheta impotriva lui Sarkozy, pentru a-i distruge acestuia cariera politica, printre cei audiati pana acum de justitia franceza numarandu-se si fostul presedinte Jacques Chirac. In 2005, Sarkozy a fost acuzat pe nedrept ca ar detine conturi bancare nedeclarate.  NEAGA. Dominique de Villepin neaga insa orice acuzatii care i se aduc in scandalul Clearstream, un adevarat subiect de roman, in care sunt implicati spioni, acuzatii de dare de mita si rivalitati politice. Cert este ca tot acest scandal se rasfrange asupra abilitatilor lui Villepin de a lansa vreo initiativa pe scena politica franceza. "I-am transmis domnului Sarkozy ca in nici un moment nu s-a pus problema investigarii unor figuri politice", sustine de Villepin. Din nefericire pentru el, procurorii par sa aiba alta parere. In ciuda disputelor din interiorul dreptei franceze, stanga pare incapabila sa reactioneze, insa probabil ca pana la urmatoarele alegeri Clearstream va disparea din vocabularul electorului francez.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.