Invazie de paianjeni Schimbarile climaterice din ultima perioada din zona Dobrogei au favorizat o serie de fenomene pe care specialistii le caracterizeaza mai neobisnuite. Biologii spun ca a fost semnalata aparitia unei invazii de paianjeni in z
Invazie de paianjeni Schimbarile climaterice din ultima perioada din zona Dobrogei au favorizat o serie de fenomene pe care specialistii le caracterizeaza mai neobisnuite. Biologii spun ca a fost semnalata aparitia unei invazii de paianjeni in zona plajei Agigea - Eforie, care provin din specia cunoscuta sub denumirea populara Vaduva Neagra, care este destul de rara pentru aceasta parte a tarii.  Specialistii au descoperit o colonie de cateva sute de paianjeni care sunt o specie de desert, dar a caror inmultire si ajungere la maturitate au fost provocate de seceta si iarna care a fost cu temperaturi ridicate. Aparitia acestora a mai fost semnalata si in verile trecute, dar nu intr-un numar atat de mare. Specialistii spun ca este posibil ca paianjenii sa fie prezenti si pe alte plaje de pe litoralul romanesc al Marii Negre. Ei spun ca acesta poate fi periculos pentru copii si persoanele cu afectiuni cardiace. Ei atrag atentia ca nu trebuie provocata panica in randul turistilor prezenti in aceasta perioada pe litoral, care insa trebuie sa evite sa intre in contact cu un astfel de paianjen. Autoritatile de mediu urmeaza sa fie informate pentru a lua masuri de prevenire si informare a populatiei.  VENIN. Paianjenul "Vaduva Neagra" are culoarea negru-lucios si un semn rosu in forma de clepsidra pe burta. In ciuda faptului ca este mic, o intepatura poate fi mortala, in functie de cat venin injecteaza. Este originar din Australia, traind chiar si in casele oamenilor. Spre exemplu, daca se adaposteste in ghete si ai "norocul" sa calci pe ea ,vaduva se simte amenintata si injecteaza de doua ori mai mult venin decat de obicei. Tarantula se hraneste cu insecte si gandaci mari. Isi omoara prada cu o singura muscatura veninoasa.   Pescari in soc Un alt fenomen mai putin obisnuit pe litoral sunt cazurile de pescari care au ajuns in ultimele zile la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce au intrat in contact cu un peste numit popular "dragonul de mare". Medicii spun ca cinci pacienti au ajuns pentru ingrijiri medicale, iar pentru cei mai sensibili sau cardiaci exista pericolul intrarii in soc anafilactic. Biologii de la malul marii spun ca au semnalat inca de la inceputul anului ca schimbarile climaterice vor provoca o serie de fenomene de dezechilibru in mediul marin, dar si a altor specii.      


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.