Romania a semnat protocolul pentru introducerea Televiziunii Digitale Terestre, abrogand Acordul Multilateral de Coordonare Chester 97 referitor la criteriile tehnice, principiile de coordonare si procedurile pentru introducerea acesteia, potrivit un
Romania a semnat protocolul pentru introducerea Televiziunii Digitale Terestre, abrogand Acordul Multilateral de Coordonare Chester 97 referitor la criteriile tehnice, principiile de coordonare si procedurile pentru introducerea acesteia, potrivit unui comunicat remis agentiei NewsIn.
"Bazata pe tehnologiile cele mai evoluate, televiziunea digitala va inlocui treptat televiziunea analogica. Deoarece si televiziunea analogica, dar si cea digitala functioneaza in aceleasi benzi de frecvente, acestea nu pot coexista la parametrii tehnici si de calitate maximi", se arata in comunicat. Acordul Multilateral de Coordonare Chester 97 a fost inlocuit cu Acordul Regional Geneva 2006 (Acordul GE-06) adoptat in cadrul Conferintei Regionale de Radiocomunicatii pentru planificarea serviciilor de radiodifuziune digitala terestra, organizata la Geneva, in perioada 15 mai - 16 iunie 2006. Acordul de la Geneva traseaza cadrul tehnic si de reglementare pentru dezvoltarea serviciilor de radiodifuziune digitala pentru intreg sectorul de planificare a spectrului.
Conferinta europeana a administratiilor de posta si telecomunicatii (CEPT) este organizatia regionala europeana care trateaza chestiunile legate de posta si telecomunicatii, in prezent avand 47 de membri.
Romania este membru CEPT din anul 1990, timp in care a participat la grupurile de lucru organizate, detinand pozitia de vicepresedinte in Comitetul European de Reglementare in Telecomunicatii (ECTRA) si in Consiliul de Administratie al Biroului European de Telecomunicatii (ETO). Romania a detinut presedintia CEPT in perioada 1 octombrie 2004 - 30 septembrie 2005 si a fost membra a "Grupului celor trei" in perioada 2003 - 2006. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.