O romanca, cea mai tare la fitness Romanca Diana Oprea a castigat sambata seara Campionatul Mondial de Fitness Feminin, desfasurat pe scena Salii Palatului din Capitala. Competitoarele si-au demonstrat abilitatile atletice de exceptie pe parcursul

O romanca, cea mai tare la fitness

Romanca Diana Oprea a castigat sambata seara Campionatul Mondial de Fitness Feminin, desfasurat pe scena Salii Palatului din Capitala. Competitoarele si-au demonstrat abilitatile atletice de exceptie pe parcursul a trei probe. Intre exercitii, publicul a fost destins cu recitaluri sustinute de Akcent, Luminita Anghel si Morandi. (R.G.)

Traseul unor trenuri, prelungit

CFR Calatori va prelungi pana la Oradea si retur, incepand cu 1 februarie, traseul trenurilor Rapid 10033 si 10043, care circula pe traseul Bucuresti - Cluj-Napoca si retur, formate numai din vagoane de dormit si cusete. Trenurile mentionate isi vor modifica orarele.

Autorizatie - CD-uri, doar la magazin
Casetele si CD-urile cu muzica, filme sau programe pentru calculator vor putea fi cumparate doar din magazinele autorizate. Guvernul a interzis comercializarea stradala si comercializarea ambulanta pentru aceste produse. Vanzarea acestora, inclusiv in piete, targuri si oboare, este permisa numai in spatii comerciale inchise, autorizate in acest scop.
(Cristian Ionita)

Loto 6/49 - Report de un milion de euro
Nici unul dintre jucatorii care si-au incercat norocul la Tragerea Loto 6/49 de ieri nu a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere norocoase, astfel ca reportul cumulat la categoria I a ajuns la suma de 4.160.693 lei noi. Numerele extrase au fost 12, 25, 49, 18, 11, 6. La categoria a doua au existat 32 de castigatori care au primit cate un autoturism Dacia Logan. La Noroc a fost report la prima categorie, numerele extrase fiind 5, 4, 2, 5, 9, 5, 8. (Radu Crivat)

Alarma falsa - Gripa aviara la om, infirmata
Spitalul Cantacuzino din Capitala a comunicat ieri faptul ca nu se sustine suspiciunea de gripa aviara in cazul batranei brailence internata cu doua zile in urma la Spitalul ""Matei Bals"", aceasta neavand virusul. Medicii au stabilit ca femeia, in varsta de 81 de ani, sufera de o rinito-traheo bronsita acuta virala, obisnuita pe fondul unei cardiopatii. Batrana mai are o boala coronara cronica si diabet zaharat, au spus doctorii. (Radu Crivat)

Modificare - Proceduri mai simple la vama
Noile reglementari ale Legii 248/2005 privind regimul frontierei au intrat ieri in vigoare, astfel ca pasapoartele romanilor care au stat in strainatate mai mult de 90 de zile nu mai sunt retinute la intrarea in tara. MAI va modifica legislatia privind deplasarea romanilor in spatiul Schengen, a declarat ieri, la Palatul Victoriei, Vasile Blaga care a mai precizat ca peste o luna si jumatate va aparea un ordin pentru imbunatatirea conditiilor de iesire din tara. (Radu Crivat)
Furt - Casa lui Carmazan, calcata de hoti
Locuinta regizorului Ioan Carmazan a fost sparta de hoti in noaptea de vineri spre sambata, din apartament fiind furate bijuterii din aur si argint, monede valoroase si un ceas din aur. In urma verificarilor, politistii au constatat ca usa de acces in locuinta nu prezenta urme de fortare, iar in locuinta s-a patruns prin fortarea unui geam din PVC.
AJOFM Mures - Destituirea fostului director, anulata
Fostul director al AJOFM Mures, Reghina Farcas, a obtinut la sfarsitul saptamanii trecute, la Curtea de Apel Targu-Mures, suspendarea ordinului de destituire a sa din functie, emis de presedintele ANOFM, Silviu Bian, si aplicat de la 1 august 2005, transmite Mediafax. Farcas a fost destituita pe baza unui raport care o acuza de manifestari ce aduc atingere onoarei functionarului public si incalcarea unor prevederi legale legate de anumite incompatibilitati in desfasurarea activitatii.
Poiana Mare - Primii pacienti, dusi la Sapoca
Transferul primului lot de pacienti de la Spitalul de Psihiatrie din comuna doljeana Poiana Mare la Spitalul de Psihiatrie pentru Masuri de Siguranta Sapoca, judetul Buzau, se face astazi. Transferul pacientilor se face potrivit ordinului comun al ministrului Sanatatii si ministrului Justitiei, privind desfiintarea sectiilor destinate internarii medicale si aprobarea structurii organizatorice a Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare.
Santierul naval - Nava de razboi, lansata la Galati
Santierul Naval Damen Galati va lansa la data de 7 februarie o nava de razboi destinata Marinei Regale Olandeze, transmite Rompres. Nava, denumita ""Pelican"", va transporta trupe si echipamente si este de tipul Logistic Support Vessel din clasa DNV. Propulsata de doua motoare Caterpillar, nava are o lungime de 65,4 metri, o latime de 13,2 m si o inaltime de constructie de 6,5 m. Echipajul este format din 40 de persoane.
Gaselnita - Asistati sociali in uniforma
Peste 11.000 de uniforme militare vor ajunge la asistatii sociali din judetul Alba, dupa ce Consiliul Judetean Alba a solicitat acest lucru MApN. Vicepresedintele CJ Alba, Florin Marginean, a precizat ca beneficiarii Legii privind venitul minim garantat
vor fi imbracati cu uniforme scoase din uz dupa ce armata romana va adopta
modelul tinutelor NATO. (Lucian Dobrater)
Case de pensii - Cartile de munca vor fi scanate
Casele de pensii au inceput un proces de preluare a informatiilor necesare calcularii punctului de pensie din cartile de munca, pentru perioada lucrata de persoanele active pana la data de 1 aprilie 2001, a declarat sambata, la Deva, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. Datele necesare calcularii punctelor de pensie vor fi centralizate de la angajatori. Procesul inceput acum prevede si o scanare a cartilor de munca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.